afbeelding van Karen
Karen Ondernemer

EerlijkWinkelen

EerlijkWinkelen

Stichting EerlijkWinkelen is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. De aandacht voor duurzaamheid en het assortiment duurzame producten groeit.

Toch zet van de grote groep mensen die zeggen duurzamer te willen shoppen maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over duurzame producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen.

Missie

Onze missie is om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat het steeds beter verkrijgbaar is.

Allemaal vrijwilligers

EerlijkWinkelen wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zowel op bestuursniveau als in de steden. Het bestuur bestaat uit:

Karen Kammeraat – voorzitterMark van Kollenburg – secretarisSandra Buster – penningmeesterElisa Huijsman – algemeen bestuurslid

Daarnaast zijn op overkoepelend niveau de volgende vrijwilligers actief:

Lieneke Uittenboogaard – vormgeving en drukwerk (vacature voor een vervanger)Marleen de Groot – coördinatie van inkomende tipsMarlies Staalman – nieuwsbrief

En natuurlijk zo’n 50 vrijwilligers in de verschillende steden die ervoor zorgen dat het winkelbestand up-to-date blijft! Op ons verlanglijstje staat het compleet maken van de lijst van grootste steden in Nederland, dus als jij affiniteit hebt met EerlijkWinkelen en je woont in Maastricht, Almere, Enschede of Dordrecht, laat het weten! (en natuurlijk, als je in een kleinere plaats woont en je wil graag meedoen met EerlijkWinkelen ben je ook van harte welkom.

Op naar meer bekendheid!

In de komende jaren gaan we ons vooral richten op meer bekendheid van EerlijkWinkelen. Dit zal leiden tot meer gebruik van onze app en site en dat kan weer leiden tot betere mogelijkheden voor fondsenwerving, zodat we ons mooie werk nog jaren kunnen voortzetten. Lees er meer over in ons Beleidsplan 2017-2019.

afbeelding van Karen
Karen Ondernemer

Een eerlijk inkomen voor iedereen, dat is mijn missie! Daar werk ik aan door trainingen te geven aan MKB onderneemsters in ontwikkelingslanden via www.briljanteonderneemster.nl. En natuurlijk in Nederland via stichting EerlijkWinkelen!

Update

Werk met EerlijkWinkelen mee aan SDG12 in jouw gemeente. Gemeenten4GlobalGoals vindt EerlijkWinkelen een voorbeeld en dus staan we op hun menu.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten