afbeelding van Gesuino
Gesuino Ondernemer

EerlijkWinkelen

EerlijkWinkelen

Stichting EerlijkWinkelen wijst je de weg naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Nu al bijna 2000 winkels in ruim 60 gemeenten! Je vindt ze in de handige en gratis app of op onze website. Voor sommige steden zijn ook papieren versies verschenen.

Missie

Van de grote groep mensen die zeggen duurzamer te willen shoppen zet maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over duurzame producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen. Onze missie is om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat het steeds beter verkrijgbaar is.

Allemaal vrijwilligers

EerlijkWinkelen wordt helemaal gerund door vrijwilligers, Ongeveer vijf vrijwillligers vormen het kernteam en daarnaast zijn er nog zo’n 40 vrijwilligers in de verschillende steden die ervoor zorgen dat het winkelbestand up-to-date blijft! Op ons verlanglijstje staat het compleet maken van de lijst van grootste steden in Nederland, dus als jij affiniteit hebt met EerlijkWinkelen en je woont in Maastricht, Almere, Enschede of Dordrecht, laat het weten! (en natuurlijk, als je in een kleinere plaats woont en je wil graag meedoen met EerlijkWinkelen ben je ook van harte welkom).

Op naar meer bekendheid!

In de komende jaren gaan we ons vooral richten op meer bekendheid van EerlijkWinkelen. Dit zal leiden tot meer gebruik van onze app en site en dat kan weer leiden tot betere mogelijkheden voor fondsenwerving, zodat we ons mooie werk nog jaren kunnen voortzetten. Lees er meer over in ons Beleidsplan 2017-2019.

afbeelding van Gesuino
Gesuino Ondernemer

Bij EerlijkWinkelen werken allemaal mensen die geloven dat je door bewuster te consumeren een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Naast een kernteam van vijf vrijwilligers zijn er zo'n 40 vrijwilligers bezig om de gegevens van de winkels up-to-date te houden. Doe je ook mee?

Update

Onze voorzitter Karen heeft alle ervaringen en expertise die ze de afgelopen tien jaar heeft verzameld over bewust consumeren en eerlijk winkelen bij elkaar gezet in een leuk en toegankelijk boek: 'Gewoon Goed; jouw koopgids voor een mooiere wereld'. Half maart ligt het in de winkel, nu al te bestellen via 1%Club: https://onepercentclub.com/nl/projects/gewoongoed

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 291 projecten