afbeelding van Karen
Karen Ondernemer

Eerlijke shoproute

Het leuk maken van bewust shoppen door het maken van een plattegrond met een eerlijke shoproute

Het leuk maken van bewust shoppen door het maken van een plattegrond met een eerlijke shoproute, dus bij welke cafe's kan je eerlijke koffie drinken en waar kan je eerlijke kleren kopen (bijvoorbeeld). En met eerlijk bedoel ik hier fair trade.

Aanleiding

De meeste mensen zouden best bewuster willen shoppen, alleen maar producten kopen waarvan ze weten dat die goed zijn voor mens en milieu, maar in de praktijk vinden veel mensen het te veel moeite om van alles uit te zoeken en is de herkomst van een product vaak ook te ver van hun bed.

Doel

Meer mensen meer eerlijke producten laten kopen en meer bewustzijn creeren van wat er zo goed is aan fair trade en hoe je er achter kan komen wat fair is.

Uitvoering idee

Ten eerste wil ik de lijst van winkels in de Haagse binnenstad die eerlijke producten kopen zo compleet mogelijk maken. Met een vriend ga ik de vormgeving zodat het er professioneel uit ziet, Daarna wil ik de winkels die in de lijst staan benaderen en vragen of ze (financieel) willen bijdragen. En dan kijken of ik andere financiers kan vinden voor drukken en verspreiden (als dat nog nodig is).

Extra

Ik ben bezig met vooronderzoek in Den Haag, daar woon ik namelijk. Regelmatig schrijf ik een stukje op mijn blog http://denhaag.eerlijk.nu over waar je eerlijk kunt shoppen en koffie drinken.

Links

Eerlijk shoppen in Den Haag

afbeelding van Karen
Karen Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten