afbeelding van Leon
Leon Ondernemer

Ecomondo

Eco • Fair • Circulair • ZeroWaste webshop | Duurzame relatiegeschenken

ECOMONDO is een eco webshop met zerowaste producten. Je vind er duurzame cadeaus met een goed verhaal, mooie waterflessen, koffiebekers en lunchboxen, solarlampen en laders, producten voor energiebesparing, ecologische schoonmaakproducten, maar ook innovatieve producten om je plasticverbruik te verminderen en om afval te scheiden. Kun je geen keuze maken, dan kun je altijd een EcoCadeaubon kopen. Het tegoed of een deel ervan kun je ook schenken aan een goed doel. 

Producten van circulaire ondernemers & social enterprises

Bij Ecomondo vind je veel producten van circulair & sociaal ondernemers zoals Dopper, WakaWaka, Kromkommer, Healthy Seas, Seepje, Tulper, BinBang, Sweet Heroes en de oesterzwammen Growkit van Rotterzwam. Maar je vind er ook mooie producten uit het buitenland zoals Casagami, Klean Kanteen en Eco Lunchbox.

Circulair inkopen

Ondernemers en organisaties met een duurzame ambitie kunnen er plasticvrije en duurzame relatiegeschenken kopen of originele producten voor kerstpakketten. We helpen bedrijven minder plastic te gebruiken door herbruikbare waterflessen en koffiebekers te leveren of een watertappunt te installeren.

Plasticvrij

Ecomondo heeft een groot assortiment producten waarmee je je plastic footprint kunt verkleinen. Goede alternatieven zoals de Luffa, Bees Wrap's, Food Huggers, Stasherbag, Menstruatie Cups, Ecoffee Cup, etc. Pakketten die we maken van onze 'reused boxes' zijn plasticvrij, ook de vulmaterialen!

Clean Oceans

Ecomondo zet zich actief in om plasticvervuiling en zwerfaval te voorkomen. We zijn trots om verkooppunt te zijn van Healthy Seas sokken van o.a. gerecyclede visnetten, de Coraball en de GuppyFriend waarmee je plastic microvezels uit de wasmachine opvangt. We werken samen met By the Ocean we Unite en Grondstofjutters om plastic awareness te creëren. We steunen regelmatig projecten met producten zoals de Beach Cleanup van Stichting de Noordzee of Sea Shepherd. Met jouw aankoop kunnen we dus verschilmaken voor de wereld van morgen...

afbeelding van Leon
Leon Ondernemer

Oprichter van Ecomondo, een eco webshop met de leukste eco, bio en fairtrade producten. Sinds jonge leeftijd ben ik al actief met het beschermen van natuur en bomen. Later heb ik in de vakantiemaanden gewerkt op een biologisch dynamische boerderij waar ik pas echt kennismaakte met natuur en duurzaamheid. Na 15 jaar te hebben gewerkt als grafisch ontwerper van duurzaam drukwerk heb ik in 2013 ecomondo opgericht om te laten zien dat duurzaam ook voordelig en leuk kan zijn. Ik doe al 15 jaar aan beach clean-ups en zet me in tegen plasticvervuiling, sind kort samen met o.a. Grondstofjutters en By the Ocean we Unite. Met Ecomondo heb ik de GuppyFriend en de Coraball naar Nederland gehaald. Af en toe organiseer workshops om onze plastic footprint te verkleinen en mensen (en bedrijven) te inspireren om bewuster te leven.

Update

Vanaf medio november is het ook mogelijk om je cadeaubonnen of een deel van het tegoed te schenken aan goede doelen. O.a. aan By the Ocean we Unite en Urban Street Forest.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten