afbeelding van PW
PW Ondernemer

Ecologische groene fietstaxi

Onze coop.ver.Lichtmakers wil groen groente en fruit bezorgen in Beijum Groningen zonder te vervuilen door uitlaatgassen.

Projectplan Ecologische Groene fietstaxi. Project Met het project ‘Groene Ecologische Fietstaxi’ wil de Coöperatieve vereniging De Lichtmakers het volgende realiseren in de stad Groningen: 1) Bijdragen aan een schonere binnenstad in het kader van Groningen “Groene Stad”. 2) Een goedkope en schone bezorgdienst op te zetten voor inwoners die slecht ter been zijn en geen hulp hebben. 3) Goedkoop alternatief vervoer voor witgoed en andere spullen tot een maximaal gewicht van 220 kg aanbieden. 4) Ecologische fietstaxi gebruiken als voorbeeld op lager- en middelbaar onderwijs voor een schonere duurzame toekomst en om jongeren te inspireren. 5) Participatieplek voor mensen met uitkering waardoor ze en in contact komen met mensen in de wijk en hun zelfbeeld kunnen verbeteren. “Ik doe er nog steeds toe” geeft een belangrijk gevoel voor eigenwaarde. 6) Inzet op diverse festivals als blikvanger/promotor voor een schone en dus gezonde samenleving. 7) Groente en fruit bezorgen in de stad op een milieuvriendelijke manier. 8) Alternatieve rondritjes door de stad Groningen voor toeristen.

Van en voor de mensen De cooöperatie streeft vanuit een levensbeschouwelijke instelling een humanistische samenleving na, waarbij bewustwording en persoonlijke groei de uitgangspunten vormen.

Wat zijn de kosten? Casco nieuw voor fietstaxi €1800,-. 500 watt achterwiel motor en velg € 305,-. Steca laadregelaar 600 watt € 108,-. 2x zonnepaneel A-merk 290 Watt € 534,-. tractieaccu 225 KWh € 245,-. RVS schroeven bouten borgen bedrading € 232,- extra lichtgewicht hout voor ombouw/dak € 212,-. convertor voor aansluiting op reguliere stroom € 165,-. stallingsplek via leegstandsbeheer € 600,- Totaal: € 4201,-. Het verder afbouwen van de fietstaxi wordt gedaan door 4 vrijwilligers met technische kennis. Gereedschap mag gratis worden gebruikt van diverse bedrijven en organisaties in Groningen. We denken hierbij ook aan participatie plekken voor mensen met een uitkering en/of stageplaatsen via het middelbaar en hoger onderwijs.

Financiering Om het benodigde geld te verwerven willen we diverse fondsen benaderen met de vraag om ons plan financieel te steunen. Daarnaast willen we een crowdfunding opzetten waarin mensen een “aandeel” kunnen nemen in ons project. In onze maandelijkse nieuwsbrief (350 abonnees) gaan we mensen ook vragen om een donatie voor dit prachtige initiatief. Met dit alles hopen we een gedeelte van de totale kosten te kunnen dekken waarbij we uitgaan van 2000 euro. Het resterende bedrag hopen we via subsidies te verkrijgen. Noot: De rijksoverheid, provincies en Europese Unie ondersteunen goede initiatieven bij bepaalde activiteiten. Dit doen zij met subsidies, kredieten, garanties/borgstellingen, fiscale stimuleringsmaatregelen, financiële bijdragen en prijzen. Groningen wil zich al jaren profileren als Groene Stad. Dit initiatief biedt de mogelijk-heid om hier heel concreet vorm aan te geven. Publiciteit Via de diverse kanalen van o.a. sociale media, websites, media willen we aandacht vragen voor ons initiatief. Verschillende websites worden benaderd en gevraagd om ons verzoek voor financiële ondersteuning te plaatsen. Namens De Lichtmakers, P.W. Baltink – voorzitter C. Koehler – secretaresse R. Rozendal – penningen

afbeelding van PW
PW Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

Reacties (4)

Meepraten? Login

afbeelding van Nynke
wat een goed idee
afbeelding van Nynke
Het is een prachtig idee. wat zeker navolging verdient en ook voor meerder doeleinden geschikt is. Minder uitlaatgassen, en beter voor iedereen. (ook voor de armoedebestrijding = rijkdom vergroting)
afbeelding van Carla
Goed idee!
afbeelding van sabine
super idee Pi-Qui hoop dat je wint
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten