afbeelding van Joris
Joris Ondernemer

E-waste Arcades

Let's make recycling fun!

Ook nog een oude mobiel in de la?! Laat hem recyclen! Lever je oude telefoon in bij de Funky Phone, speel toffe games en draag bij aan een beter milieu. Recyclen was nog nooit zó leuk!​

Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of een wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen. Het blijft eeuwig op zolder of beland bij het restafval. Zonde! Zo gaan alle grondstoffen verloren of kunnen niet worden benut voor hergebruik. En dat terwijl belangrijke grondstoffen met uitsterven worden bedreigd! In Europa wordt slecht éénderde van het elektronisch afval gerecycled. Dat moet beter! Dat kán beter! 

De Funky Phone is een old-school arcade machine die jou beloont voor het recyclen van je oude mobiele telefoon. In plaats van een muntje werp je een afgedankte telefoon in om te spelen bij een van deze E-waste Arcades! Jouw recycle inspanning wordt beloond met toffe games terwijl je ook nog eens een belangrijk bijdrage levert voor het milieu. De arcade toont de impact die jouw kleine bijdrage maakt voor mens en natuur. Bovenal zijn de Funky Phone E-waste Arcades gebouwd van afval-elektronica en duurzaam hout. In de machines zijn een afgedankte computer en beeldscherm gebruikt. Ook de oude wasmachine in het ontwerp laat mooi zien hoe elektronica kan worden hergebruikt. De E-waste Arcades zijn hiermee een mooi voorbeeldproject voor een circulaire economie, een economie waarin grondstoffen hergebruikt of gerecycled worden in plaats van weggegooid. 

Kan dat ook voor andere afvalstromen? Natuurlijk! Afgelopen juni zijn we op station Eindhoven gestart met een pilot van de NS afvalarcade. Een arcade waarin je PMD, Papier en restafval kan inleveren in ruil voor games. Hoe tof is dat!? De arcadehal wordt de milieustraat van de toekomst.

afbeelding van Joris
Joris Ondernemer

E-waste Arcades is een project van Timmy de Vos en Joris Petterson. Samen proberen we de kringloop te sluiten. Middels toffe eye-catchers als de E-waste Arcades nemen we de consument mee in ons enthousiasme voor een betere wereld van morgen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 359 projecten