afbeelding van Duurzame Jonge
Duurzame Jonge Ondernemer

Duurzame Jonge 100

De Duurzame Jonge 100 is een toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest baanbrekende/innovatieve/inspirerende initiatieven.

De Duurzame Jonge 100 is een toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest baanbrekende/innovatieve/inspirerende initiatieven, ideeën en startups op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Deze jonge mensen zijn innovatieve projecten gestart, hebben een duurzaam bedrijf opgericht, hun baan een duurzame draai gegeven of verduurzamen hun eigen straat of sportvereniging. Dagelijks inspireren zij anderen en met hun acties – hoe klein of hoe groot ook - brengen ze een duurzaam Nederland een stapje dichterbij.Ken jij zo iemand? Nomineer hem of haar voor de Duurzame Jonge 100!

  1. De zichtbaarheid vergroten van de inspirerende initiatieven en ideeën van jonge mensen in Nederland op het gebied van duurzaamheid; 
  2. Nieuwe verbindingen creëren tussen de gevestigde en de jonge generatie en het bevorderen van de uitwisseling van ideeën, inspiratie en netwerk;
  3. Het inspireren van de jonge generatie als geheel door het werk en de ideeën te laten zien van 100 voorbeeldjongeren en te benadrukken dat je ook zonder groot netwerk of gevestigde naam verandering in gang kunt zetten.

Nederland kent vele jonge duurzame koplopers die ondanks hun jonge leeftijd de meest innovatieve projecten en organisaties neerzetten op het gebied van duurzaamheid. Deze jongeren laten de enorme potentie zien van de jonge generatie als geheel en brengen nieuwe manieren van denken en doen op inspirerende manieren in de praktijk. Toch blijft hun werk grotendeels onzichtbaar en genereert nauwelijks (media) aandacht buiten de bestaande jongeren netwerken. Ook in de jaarlijkse Trouw Duurzame 100 verdienen over het algemeen slechts 1 of 2 jonge mensen een plek. Om meer zichtbaarheid te creëren voor de inspirerende initiatieven van jonge mensen willen wij dit jaar een Duurzame Jongeren lijst publiceren met de 100 jonge koplopers van Nederland, oftewel DJ100.

Op dj100.nl kun jij inspirerende jonge mensen nomineren. Alle inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeeld. De uiteindelijke Duurzame Jonge 100 wordt in het najaar van 2013 bekend gemaakt.

afbeelding van Duurzame Jonge
Duurzame Jonge Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten