afbeelding van Annelies
Annelies Ondernemer

Duurzame en milieuvriendelijke bloemen

De Duurzame Bloemisten Groep heeft als doel het verduurzamen van de bloemensector door de keten top-down in beweging te zetten.

De Duurzame Bloemisten Groep is een coöperatie met als doel kwekers, bloemisten, duurzaam inkopende bedrijven/organisaties en consumenten met elkaar te verbinden. De leden van de coöperatie zijn bloemisten en kwekers. Uiteindelijk ontstaat er een breed platform waardoor het mogelijk is landelijk een duurzaam en eerlijk boeket te laten bezorgen.

Nederland is hét bloemenland van de wereld, al verliezen we in hoog tempo dit imago. Daarnaast worden kwekers die milieuvriendelijk bloemen kweken onvoldoende gestimuleerd. Hetgeen meestal over bloemen gedacht wordt is dat die natuurlijk en groen (lees duurzaam) zijn. Dit is echter vaak niet het geval. Het verhaal is namelijk vaak niet rooskleurig. Er worden in de sector veel chemicaliën gebruikt die vervangbaar zijn voor mens en milieuvriendelijkere alternatieven. Steeds meer bloemen komen uit het buitenland. Momenteel geldt voor rozen dat er al 30% in Oost-Afrika gekweekt wordt. De (werk)omstandigheden van de werknemers zijn daar vaak niet goed. Bloemen gecertificeerd met een keurmerk, wat jaarlijks gecontroleerd wordt door een onafhankelijke keuringsinstantie, zorgen voor verbetering / uitsluiting van bepaalde (werk)omstandigheden. De vraag naar duurzame bloemen vanuit het bedrijfsleven en de overheid zodat bloemisten gemobiliseerd worden hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

afbeelding van Annelies
Annelies Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten