afbeelding van Pim
Pim Ondernemer

DutchCraft Fashion

Eerlijke kleding basic's gemaakt in Nederland van biologisch GOTS katoen.

De missie van DutchCraft; eerlijke design kleding gemaakt in Nederland!

Er moet iets veranderen in de huidige kledingindustrie, dat is wel duidelijk. Bijna al onze kleding komt uit lagelonenlanden met slechte leef- en werkomstandigheden en zwaar bewerkte stoffen. Wij vinden dat dit anders kan. Als eerste merk presenteren wij eerlijk gemaakte T-shirts volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers.

Dit om het ambacht weer terug te brengen naar Nederland en de lokale economie te steunen. Daardoor zijn de transport processen kort wat milieutechnisch goed is en werken we met ongebleekte biologische stoffen. En natuurlijk een super fijn T-shirt dat lekker zit. Een win-win situatie toch?

Door het kopen van een DutchCraft T-shirt draag je direct bij aan een betere wereld. Zowel sociaal als ecologisch. Eerlijke ambacht zonder kinderarbeid en een niet vervuilde katoen productie.

Onze productie

DutchCraft heeft het duurzaam atelier met de grootste zorg geselecteerd. Dat de T-shirts in Nederland gemaakt worden wil nog niet altijd zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Een eerlijke productie in eigen land, met steengoede kwaliteit. De coupeuses worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk. Hierdoor is de prijs natuurlijk wat hoger. Ook gebruiken wij geen plastic!

Onze grondstoffen

Bij het produceren in eigen land houdt onze drijfveer niet op. Het overgrote deel van beschikbare katoen is zwaar vervuild en bewerkt met allerlei pesticiden en chloor. Dit is enorm slecht voor het milieu. DutchCraft werkt alleen met 100% organische katoen van een goede afkomst en met het GOTS® keurmerk. Dit betekent ook dat de stof fijner aanvoelt en langer mee gaat.

Wat is het GOTS® keurmerk?

Global Organic Textile Standard® (GOTS®) is een internationaal keurmerk voor kleding die voor tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of voor minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) uit biologisch geproduceerde materialen bestaat. De T-shirts van DutchCraft bestaan uit 100% biologisch geproduceerde katoen. Er zijn milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kledingstuk, eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn ook milieueisen voor de verpakking en de fournituren. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

afbeelding van Pim
Pim Ondernemer

Jonge ondernemer die DutchCraft Fashion heeft opgericht, duurzame design basic''s gemaakt in Nederland. Een groot passie voor ondernemen en duurzaamheid. Iemand die niet opgeeft.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 289 projecten