afbeelding van Erik
Erik Ondernemer

Dura Design

The future of home improvement. Zo noemen wij het. Wij creëren samen met jou zorgeloos een slimme en duurzame woning.

Onze missie

Wij geloven dat de woning een sleutelrol speelt in het levensgeluk van mensen. Onze missie is om iedereen toegang te geven tot een slimme, veilige en duurzame woning. Dura Design helpt iedere consument zorgeloos bij het creeren van zijn/haar slimme en duurzame woning door hen te inspireren, te adviseren en te onzorgen voor, tijdens en na de bouw. Over 5 jaar willen wij bekend staan als dé meest innovatieve, creatieve en leukste verbouwer van Nederland. 

Uitdaging

De opgave van de energietransitie is een van de grootste transities ooit in Nederland. Om in 2050 volledige op duurzame energie te draaien is er 80-95% emissiereductie nodig ten opzicht van 1990. Energiebesparing in de gebouwde omgeving is de basis hiervoor, met een reductiepotentieel van 30%. Opmerkelijk genoeg ziet slechts 2% van de Nederlanders deze uitdaging ook daadwerkelijk als dé grote maatschappelijke uitdaging. Genoeg te doen dus, dachten wij. 

Met onze persoonlijk service en stijlvolle producten maken wij verbouwen een feestje. Een gaaf, duurzaam en slimme woning in een handomdraai. En de financiering wordt ook nog voor je geregeld, tenminste, als je dat wilt. 

Historisch bankgebouw met Groendak en zonnepanelen

Voor een klant in Almere hebben wij onlangs een historisch bankgebouw totaal gerenoveerd. De eigenaren wonen en werken in dit pand. Eigenaar Hans was erg enthousiast over het resultaat. Hij bespaart nu eenvoudig jaarlijks ruim 800,- door zonnepanelen. 

“Joost en Erik hebben ons huis een perfecte “groene facelift” gegeven. Groendak, zonnepanelen, nieuwe kozijnen en nog veel meer! Een ingewikkelde operatie waar wij geen omkijken naar hadden - Hans uit Almere”

Treehouse

Jaren geleden werden wij geinspireerd door het Amerikaanse bedrijf Treehouse. Dit bedrijf heeft een aantal bouwmarkten met duurzame producten en diensten die mensen helpt de woning slimmer en duurzamer te maken. Zij maken het verduurzamen van je woning opeens 'cool' met mooie producten, uiterst persoonlijk benadering en inspiratievolle workshops. Op dit idee hebben wij ons concept sindsdien gebaseerd. Er zijn adviesbureau’s, aannemers en installateurs maar een combinatie zoals wij die bestaat nog niet. Een combinatie van persoonlijk advies, uitvoeringsbegeleiding en nazorg met als resultaat: een slimme, veilige en duurzame woning. Wie wil dat nou niet?!

Meer weten? Kijk op www.duradesign.nl voor meer inspiratie!

 

afbeelding van Erik
Erik Ondernemer

Ik ben al een aantal jaar werkzaam als adviseur op het gebied van duurzame energie en mobiliteit. Ik heb een passie voor ondernemen en wil graag maatschappelijk impact maken. Met Dura Design wil ik een grote bijdrage leveren aan de energietransitie. Ik hoop dat ik via de wereld van morgen nog meer geïnspireerd raak door andere duurzame ondernemers, initiatieven, samenwerkingsverbanden en andere belanghebbenden.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 287 projecten