afbeelding van Pou-Belle Design
Pou-Belle Design Ondernemer

DopKnoop

Een knoop handgemaakt van een oude plastic dop

De DopKnoop is een knoop gemaakt van afgedankte plastic doppen. De DopKnoop is handgemaakt in Nederland en het materiaal is afval, verzameld door mensen die de doppen na gebruiken niet weggooien maar aan Pou-Belle Design doneren in ruil voor een DopKnopenset.

Op die manier vangt de DopKnoop drie vliegen in één klap. Afval krijgt een nieuw "design"-leven, mensen worden bewust gemaakt van hergebruik én minder bedeelde mensen hebben ook toegang tot een mooi design-cadeau.

De Dopknoop is meer dan een knoop. Het is een soort sieraard. Niet alleen geschikt voor op een vestje, maar ook als broche, haarelastiek, op een tas of op een kussen. Iedere knoop is uniek en een statement voor duurzaam design.

afbeelding van Pou-Belle Design
Pou-Belle Design Ondernemer

Met Pou-Belle Design ontwerp en maak ik design en kunstvoorwerpen van hergebruikt materiaal. Het materiaal komt meestal uit de keuken en is van plastic maar na een stevige regenbui red ik ook die kapot gewaaide paraplu van de straat. Een breed netwerk van mensen verzamelt het materiaal door het van de straat te redden of na gebruik niet weg te gooien maar aan mij te geven. Zo maken we samen de straten een stukje schoner én ontstaan er mooie nieuwe dingen waar je van kunt genieten. Ik ontwierp reeds een vaas van PETflessen, knopen van plastic doppen en lampen van melkjerrycans. Sinds kort richt ik me ook op kunstvoorwerpen. Mijn nieuwste project is een serie Talismannen

Update

Wist je dat de DopKnoop in 2014 de Duurzaam Design Challenge van VDWVM won? Van het gewonnen geld heb ik publiciteitsmateriaal laten drukken. Dat heeft me geholpen mijn project en ontwerplabel weer een stuk bekender te maken.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten