afbeelding van Jurjen, Marleen, Nanne en Marijke
Jurjen, Marleen... Ondernemer

Doggerland Craft Cider

Wij produceren een lokale, eerlijke en heerlijke cider van (ongewenste) appels uit tuinen en verlaten boomgaarden

Doggerland Craft Cider is een Gronings initiatief waarbij wij cider maken van jouw appels. Elk jaar vallen er duizenden kilo's appels in tuinen en boomgaarden op de grond die door niemand gebruikt worden. Dat vinden wij zonde! Met de productie van Doggerland Craft Cider wordt niet alleen de verspilling van verloren en vergeten appels tegengegaan, ook ontstaat er een heerlijk, sociaal en lokaal product.

Na een jaar van experimenteren zijn we in het appelseizoen van 2017 gestart met Doggerland Craft Cider. Je levert je appels in - uit je tuin, van een kennis, uit een verlaten boomgaard- en wij gaan aan de slag om een heerlijke cider te produceren. Dit proces noemen wij 'applefunding'. Ook als je geen appels te bieden hebt, betrekken wij je graag bij Doggerland Craft Cider. Zo kan je bijvoorbeeld helpen bij de appelplukdagen in ruil voor cider. Vorig seizoen hebben we vijf smaakvolle ciders geproduceerd en ook nu staan er weer duizenden liters cider te rijpen in (houten) vaten. In de lente van 2019 is het zo ver: de tweede batch cider zal klaar zijn en alle appeldonateurs van het appelseizoen 2018 ontvangen als bedankje voor de ingeleverde appels één of meer flessen. Dit systeem herhaalt zich elk jaar.

Onze cider verkopen we via de www.ciderwinkel.nl, op evenementen en aan horecagelegenheden.

Klok en Huus zijn de twee wolvarkens van Doggerland Craft Cider. Zij vormen de basis van onze 'applecycling'; ze eten de overgebleven appelpulp op en zo ontstaat er geen restafval bij de productie van onze cider. 

afbeelding van Jurjen, Marleen, Nanne en Marijke
Jurjen, Marleen... Ondernemer

Wij zijn Jurjen, Marleen, Nanne en Marijke. Vier vrienden die Doggerland Craft Cider samen tot een succes maken. Wij vinden het belangrijk om actie te ondernemen tegen voedselverspilling en onze liefde voor het zelf produceren van lekker eten en drinken verbindt ons bij Doggerland Craft Cider!

Update

Bestel je Doggerland Craft Ciders via www.ciderwinkel.nl!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 288 projecten