afbeelding van Lauren
Lauren Ondernemer

Doetank PEER: No-nonsense happy activism

In 2017 gaan we heel veel jonge mensen activeren naar hun activistische idealen te handelen voor meer sociale gelijkheid in Nederland!

Doetank PEER is een organisatie die mensen stimuleert om door middel van no-nonsense happy activism bij te dragen aan sociale gelijkheid op elk gebied. En dan niet alleen denken, maar ook DOEN. Rigoreus en radicaal dus, maar je hoeft niet de politiek in om de wereld te verbeteren. Haken, een brief schrijven, tv-programmas maken, een open gesprek met je nichtje of neefje, dichten, je haar uittrekken, samenwerken: Er zijn vele wegen naar Rome! De doetank-visie is: gebruik in je activisme iets waar je zelf happy van wordt. In 2017 willen wij veel meer jongeren inspireren zichzelf te activeren en hen een platform en netwerk te geven om acties te doen voor een sociaal gelijke wereld! Thema's die we aankaarten zijn in het breedste spectrum van gelijkheid te vinden: denk aan gelijkheid in inkomen, anti-racisme, acceptatie, vriendelijkheid, LHBTQIAPK-gelijkheid, seksegelijkheid, feminisme enz.

We merken dat er zo ontzettend veel jonge mensen geinteresseerd zijn in dit thema, activisme, feminisme, anti-racisme, optimisme. We krijgen heel veel aanvragen voor profielwerkstukken, schoolopdrachten, afstudeerprojecten. Wij zien dat er een sterke behoefte ligt bij mensen van 12 tot 30 jaar om meer te DOEN voor een betere socialere gelijkere wereld en daarmee niet te wachten tot ze volwassen zijn.

We hebben een projectteam nodig dat hier een aantal uren per week actief aan kan werken, dat zich duurzaam hier voor kan inzetten. Deze mensen kunnen we makkelijk vinden maar om duurzame uren te maken moeten we financiering krijgen voor het werk dat zij verrichten.

Het plan van aanpak is om met verschillende partners van PEER te overleggen hoe we dit het beste kunnen aanpakken, en om geld te verzamelen om dit te kunnen gaan aanpakken. Daarna kunnen we met het team om tafel en aan de slag! We zijn al begonnen met het opstellen van lijsten van vakken (maatschappijleer, sociale vakken) op middelbare scholen, mbo, hbo en universiteit om langs te gaan en via een interactieve les van 20 minuten mensen te inspireren, die je makkelijk in je lesuur kan inpassen, hier iets mee te doen. Vervolgens gaan we deze jongeren samenbrengen en via de know-how en ervaring met acties doen die we al hebben, brainstormen, samen acties doen en de wereld een mooiere plek maken!

afbeelding van Lauren
Lauren Ondernemer

Ik ben een no-nonsense happy activist, nieuwe feminist en spirit junkie. Ik hou van de wereld verbeteren op een vrolijke en laagdrempelige manier en ben zeer geinteresseerd in gendergelijkheid en spiritualiteit. Ik ben schrijver, spreker en ondernemer. In juni 2013 richtte ik Doetank PEER op, dé organisatie voor no-nonsense happy activism.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten