afbeelding van Edwin
Edwin Ondernemer

Digitale Participatie verbindingen

De huidige structuren in het sociaal domein zijn vastgeroest en komen niet vanzelf in beweging. Er moet een sprankelende vonk overslaan

Participatie is gericht op de doe-maatschaapij. Het gaat er om je talenten in te zetten en te benutten. Iedereen kan wat ! Echter de weg vanuit de case-load naar een werk omgeving is ver en strand op bestaande structuren. Er moet een personal coach nieuwe stijl opstaan die elk individu meeneemt op een ontdekkingstocht en daarbij groeit. Iets wat beweegt loopt ergens naar toe Het verdien model zit in het matchen met bedrijven ... Door arbeidsfitte voormalige bankzitters aan te reiken zijn ze bereid een werkplek te laten invullen. De kandidaat is bekend en kan zijn beperkingen duidelijk aangeven. Maar wellicht is dit voor de beoogde functie niet relevant. We hebben een digitale ontmoetingsplek nodig die door de uitvoerders wordt gevuld met vraag en aanbod. Daarbij moeten persoonlijke en menselijke factoren worden meegenomen. Dit systeem moet op gang komen en volume hebben om voldoende knopen te kunnen leggen. Uiteindelijk is het beheer niet meer nodig om dat de structuren tot stand zijn gebracht. We willen een virtuele ontmoetingsplek opzetten. Nu zitten de arbeidskrachten vast in een kaartenbak en komen zelf daar niet uit. De vraag naar nieuwe mensen is gericht op vaste ijkpunten als opleiding eisen; maar eigenlijk worden vaak aanpakkers gevraagd. Daarom worden vraag en aanbod in beelden en filmpjes opgezet. Door de ontbrekende skills niet als beperking te zien maar in een tussenstap worden ingewerkt en voorbereid komen ze in beweging.

afbeelding van Edwin
Edwin Ondernemer

De veranderde rol van de Overheid is een avontuur voor beide partijen. Wat kun je verwachten van elkaar. Daarom lijkt de virtuele digitale wereld een mooi platform.

Update

Een ontmoetingsplek waar hert borrelt van de plannen

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Edwin
De beoogde coach is een katalysator en kan zelf van de reserve bank komen.
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten