afbeelding van Sander
Sander Ondernemer

Dierlijke proteïne uit Krekels

Wij ontwikkelen voedingsproducten op basis van krekels en willen de perceptie van mensen over het eten van insecten positief beïnvloeden.

Krekels zitten vol met de essentiele vitaminen en mineralen dat het menselijk lichaam nodig heeft en bomvol proteine. Wij van Burgs Foods ontwikkelen gezonde voedingsproducten gebaseerd op Krekels, onze eerste is de enige echte Krekelburger!

Voedingsproducten met Krekels

Door producten aan te bieden waar consumenten weten wat ze ermee kunnen doen bieden we ecologisch verantwoorde en gezonde alternatieven voor de traditionele soorten vlees. We maken hiermee insecten als voedingsbron meer toegangkelijk voor de gemiddelde consument.

De stap om herkenbare insecten te eten is vaak te groot voor de meeste consumenten. Daarom verwerken wij insecten in producten die mensen kunnen gebruiken voor hun lunch of avondeten. Met daarnaast een voedinsgwaarde die vlees en vis combineert willen we mensen overtuigen om Krekels te eten en de perceptie te veranderen voor deze nieuwe proteinebron. 

Waarom Krekels?

Er is wereldwijd een groeiende vraag naar dierlijke proteine. De manier waarop dit wordt geproduceerd is echter over het algemeen niet duurzaam en een belastend voor ons millieu en productiemiddelen. Krekels verbruiken een stuk minder voedsel, water en land en zijn daarom een erg milieuvriendelijke proteine bron.

Krekels bevatten daarnaast alle essentiele vitaminen en mineralen die het menselijk lichaam nodig heeft uit dierlijke bronnen, die mensen die weinig vlees eten vaak missen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vitamine B12, Omega 3 en 6 vetzuren, IJzer en Calcium. In dat opzicht is het een echte superfood!

Onze motivatie

Sander kwam op een TEDx talk in aanraking met het idee van insecten als voedsel voor de toekomst en was snel overtuigd van de vele voordelen. De (hele) insecten die hij echter at overtuigde hem niet dat het een plek zou innemen in zijn dagelijkse dieet. Toen hij George vertelde over de voordelen was hij om door de voedingswaarde die deze beestjes bezitten. Na een paar maanden research en de ontwikkeling van een aantal producten kregen zij de kans om op het Welcome to the Village festival de Krekelburgers aan de bezoekers te verkopen wat een groot succes werd. 

Door het grote succes en de vele positieve reacties zijn we nu op verschillende festivals en evenementen te zien met een eigen foodtruck. Door de feedback die we daarmee krijgen zijn we positief over de vooruitzichten en aan de slag gegaan met de missie om Krekels een plek te laten veroveren in ons Europese dieet voor 2030.

Meer informatie kan gevonden worden op onze website: www.burgsfoods.nl

 

afbeelding van Sander
Sander Ondernemer

Sander is al een tijd actief in de Nederlandse start-up wereld en is onder andere oprichter van het Nederlandse netwerk voor student-ondernemerschap: Dutch Students for Entrepreneurship. Na zelf aan verschillende innovatie projecten te hebben gewerkt onder andere tijdens zijn studie aan de TU Delft kwam hij in aanraking met het verhaal van insecten als voedsel voor de toekomst. In plaats van verbeteringen van procenten bij veel technische innovaties bleken deze beestjes honderden liters water en een groot deel voedsel te besparen en daarnaast ook nog een stuk minder land te gebruiken. Ook is de uitstoot van CO2 en Methaan een stuk minder dan bij traditionele boerderijdieren. De gigantische voordelen voor het milieu dreven hem om te kijken hoe hij een bijdrage kon leveren aan het introduceren van Krekels als voedingsbron. Samen met compagnon George die fanatiek sport en daardoor op zoek was naar een duurzaam alternatief voor sportvoeding zijn we nu op weg om andere consumenten ook te overtuigen van de voordelen van krekels!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten