afbeelding van Susan
Susan Ondernemer

Delen in Overvloed

Het basisprincipe: geven wat je kunt en ontvangen waar behoefte aan is; voor en met elkaar in ons dorp en omgeving.

Update 2017: helaas is dit project niet meer actief i.v.m. de gezondheid van de initiatiefneemster. Ik hoop in de toekomst hier weer verder mee te kunnen gaan.

Het basisprincipe: geven wat je kunt en ontvangen waar behoefte aan is; voor en met elkaar in ons dorp en omgeving. Het delen van producten en diensten staat centraal.

Doel is om vanuit de kracht, het enthousiasme en de energie van de dorpsbewoners met het ingezette initiatief een duurzame en sociale (dorps)samenleving te creëren, waarbij iedereen gelijk is (minima, voormalig asielzoekers, jeugd, senioren, ondernemers, etc.) door te delen. Delen in spullen, voedsel, aandacht, kennis, etc. Immers, iedereen heeft wel iets te bieden, op welke manier dan ook, en we hebben op zijn tijd ook allemaal wel eens iets nodig. Werken aan een betere wereld op lokaal niveau.

De natuur heeft voldoende te geven, maar het is niet altijd eerlijk verdeeld. Verschillen zijn ook in een dorp groot. Er mag een betere verdeling en meer openheid, zichtbaarheid en bewustwording komen; op alle gebied. Want wat niet gezien wordt, kan ook niet veranderen.

Ontvangen is leuk. Weggeven is fijn. Nog beter voelt het als je dat kunt combineren voor iedereen! We kunnen met zijn allen een nog mooier dorp maken, elkaar als maatschappij ondersteunen, elkaar ont-moeten en één kloppend hart vormen. Participatie op zijn best!

afbeelding van Susan
Susan Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten