afbeelding van Remco
Remco Ondernemer

De Woonlastenverlager

Handige tool voor het aanvragen van het energiebespaarbudget zodat de totale woonlasten worden verlaagd.

Wij Wonen Duurzaam

Je huis verduurzamen is complex en het is lastig om je weg te vinden in het aanbod van oneindige mogelijkheden. Wij Wonen Duurzaam helpt! We geven eerlijk en onafhankelijk advies in begrijpelijke mensentaal, in 4 stappen begeleiden we de particulier en vereniging van eigenaren (VVE) naar een enerziezuiniger huis of wooncomplex met een beter comfort en lagere lasten.

  1. Inspiratie en advies
  2. Offerte, subsidie en financiering
  3. Begeleiding uitvoering/renovatie
  4. Aanspreekpunt en nazorg

We willen graag samenwerken met lokale uitvoerende partijen die aan onze duurzame eisen voldoen om zo de markt eerlijk en transparant te maken.

De Woonlastenverlager

Een goed moment om je huis energiezuinig te maken is bij de aankoop van een huis. Wij Wonen Duurzaam heeft daarom een handige tool ontwikkeld die makkelijk zelf of via een makelaar en/of hypotheekadviseur aan te vragen is, namelijk de Woonlastenverlager. Via www.wijwonenduurzaam.nl/woonlastenverlager is deze eenvoudig te bestellen, alle partners krijgen van ons een eigen portal om de woonlastenverlager aan te bieden aan hun klanten met of zonder kortingscode.De Woonlastenverlager is een maatwerkadvies op basis van online woninginformatie die door de makelaar wordt verstrekt via bijvoorbeeld Funda. Het vertelt je hoe je je nieuwe huis op een slimme manier energiezuinig maakt. Je krijgt inzicht in de maatregelen die nodig zijn om het energielabel van je huis te verbeteren, welke investeringen nodig zijn en wat het je maandelijks scheelt in energiekosten. We werken samen met de Koning Makelaars en Opmaat financieel adviseurs om de Woonlastenverlager op lokaal niveau te testen en het werkt voor zowel de adviseur als de consument!

Pilot met Hypotheek Visie, Nationale Hypotheek Garantie en Wij Wonen Duurzaam

Hypotheek Visie gaat de woonlastenverlager na een testfase per 1 oktober landelijk aanbieden om hun klanten te helpen het energiebespaarbudget aan te vragen. Als het energiebespaarbudget is georganiseerd kan de klant ervoor kiezen zich te laten begeleiden in de offerte- en uitvoeringsfase door Wij Wonen Duurzaam. Nationale Hypotheek Garantie, Hypotheek Visie en Wij Wonen Duurzaam hebben de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk drempels weg te nemen bij de consument en hypotheek adviseur, daarom zijn de drie partijen een pilot gestart.

Persbericht NHG

Een belangrijke drempel is dankzij de pilot al weggenomen. Tijdens een hypotheekaanvraag hoef je alleen nog maar een kostenspecificatie aan te leveren. De Woonlastenverlager is nu voldoende om het energiebespaarbudget aan te vragen in plaats van offertes per maatregel. Tijdens de pilot zal blijken welke drempels er nog meer weggenomen moeten worden.

We willen een duurzaam huis voor iedereen mogelijk maken!

afbeelding van Remco
Remco Ondernemer

Ik ben samen met Matthies en Bram anderhalf jaar geleden Wij Wonen Duurzaam gestart om de consument te helpen bij het verduurzamen van hun huis. We geven onafhankelijk advies en we willen dat de markt van aanbieders eerlijk en transparant wordt. Zo kan iedereen in alle vrijheid stap voor stap de overgang maken naar een duurzaam huis.

Update

Op donderdag 21 september geeft NHG een sessie op het congres am;hypotheken over het hypothecaire mee financieren van energie bespaar voorzieningen (EBV)

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 390 projecten