afbeelding van Ingeborg
Ingeborg Ondernemer

De Wereldwijven

Een online community met verhalen van vrouwen uit de hele wereld, door een Nederlands netwerk van correspondentes in het buitenland

Hi, 

Wij zijn De Wereldwijven: een uniek netwerk van meer dan 100 Nederlandstalige correspondenten, wonend in alle uithoeken van de wereld. We schreven en filmden bijna allemaal van 2013 tot 2016 voor Lindanieuws.nl, de nieuwssite van LINDA. Daar deelden we onze ervaringen in het buitenland. Wereldse verhalen over wat ons ter plekke opviel, bewoog of ontroerde. En die bijzondere en inspirerende verhalen wilden we blijven vertellen. 

In 2017 kwam ons boek uit: ‘Wereldwijven, 27 portretten van grensverleggende Nederlandse vrouwen.’ De royalty’s van dit boek, waarvan Lilianne Ploumen het voorwoord schreef, doneren we aan SheDecides. We doen dit omdat we dagelijks in de wereld om ons heen zien dat het hard nodig is het klimaat voor vrouwen in de wereld te verbeteren. Onlangs verscheen de tweede druk en zijn er plannen voor een nieuw boek. 

Dit succes motiveerde ons om een online platform met verhalen over vrouwen en meisjes uit de hele wereld op te richten. Verhalen die geschreven en gefilmd worden door de wereldwijven. En dus lanceerden we op 28 Maart 2018 DeWereldwijven.com Op ons platform onderzoeken we regelmatig vrouwenthema’s. Vaak zijn onze verhalen inspirerend en motiverend: over ondernemende, avontuurlijke en sterke wereldvrouwen. Soms zijn we kritisch: over vrouwenrechten, gelijkheid en actuele kwesties. Maar we kunnen ook herkenbaar en kwetsbaar zijn: over onszelf en onze twijfels. Onze verhalen weerspiegelen in ieder geval altijd onze persoonlijke visie vanuit een bijzonder wereldwijd perspectief.

De wereldwijven brengen eerlijke verhalen die je blik op de wereld op een toegankelijke manier verruimen. Hierbij laten we het ‘lawaai’ achterwege en blijven ver weg van ruis, sensatie en click-bates. Dagelijks een goed verhaal, een mooi portret of een boeiend filmpje. Want less is more. Voor ons is inhoud en diepgang van groot belang. Zo verkennen we samen met jou onze eigen leefwereld en die van de vrouwen om ons heen. Omdat we geloven dat storytelling inspireert en in beweging brengt. Zo proberen we de wereld een beetje toleranter en mooier te maken.  We hebben daarbij speciale aandacht voor de positie van meisjes en vrouwen in de wereld. 

Inspireren zonder grenzen? Dat doen we op 3 manieren: 

1. Door onze eigen verhalen en filmpjes

2. Door samen te werken met NGO's als Plan NL, Free a girl, MamaCash, SheDecides en ActionAid

3. Door samen te werken met sociale zakelijke partners zoals Return to Sender, Yumeko, Noosa, Ekoplaza, A Beautiful Story, MYOMY do goods, etc. 

We werken aan continue groei door ons netwerk in te zetten en uit te breiden.  Onze verhalen zijn te lezen en te zien op DeWereldwijven.com en je kunt ons volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn

afbeelding van Ingeborg
Ingeborg Ondernemer

Ik ben Ingeborg van 't Pad Bosch (1971) en woon met mijn gezin in New York. Ik ben psycholoog, auteur en (mede-)oprichtster van DeWereldwijven.com. Met ons platform hoop ik anderen te inspireren en in beweging te brengen om zo de wereld met name voor vrouwen en meisjes een beetje mooier te maken.

Update

PERSBERICHT Amsterdam, 25 mei 2018 DeWereldwijven.com en SheDecides.nl DeWereldwijven schenken de royalties van hun boek aan SheDecides Samen inspireren zonder grenzen. In Mei 2017 kwam de verhalenbundel ‘Wereldwijven, 27 portretten van grensverleggende vrouwen’ bij Van Dorp uit. Het voorwoord werd geschreven door toenmalig minister Ploumen. Nu, een jaar later, schenken De Wereldwijven, zoals beloofd, hun royalties, een bedrag van 2000 euro, aan SheDecides. Dagelijks zien de wereldwijven in de landen waar ze wonen namelijk dat het hard nodig is om op te komen voor het recht van vrouwen en meisjes om over hun eigen lijf en leven te beslissen! Wat is SheDecides? SheDecides.com is een wereldwijde politieke beweging opgericht na de Amerikaanse verkiezingen in 2017 door toenmalig minister Liliane Ploumen i.s.m. Rutgers. De wereld was nauwelijks bekomen van de verkiezing van Donald Trump als president van Amerika toen hij zijn handtekening zette onder de Global Gag Rule. Het recht voor vrouwen en meisjes op de juiste geboortebeperking, goede voorlichting, zwangerschapszorg en veilige abortus behandelingen staat hierdoor enorm onder druk. Vooral meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden worden enorm benadeeld. Toenmalig minister Ploumen stak daar direct een stokje voor en richtte SheDecides op. De beweging verbindt iedereen die gelooft dat elke vrouw en elk meisje het recht heeft om zelf te beslissen over haar lichaam en op de kennis, vaardigheden, kwalitatieve dienstverlening, wetgeving en politieke besluitvorming die er aan bijdraagt de juiste beslissing zelf te kunnen maken. En dat kan alleen als She Decides!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 288 projecten