afbeelding van Ingeborg van 't
Ingeborg van 't Ondernemer

De Wereldwijven

Een online community met verhalen van vrouwen uit de hele wereld, door een Nederlands netwerk van correspondentes in het buitenland

Hi, 

Wij zijn De Wereldwijven: een uniek netwerk van meer dan 50 Nederlandstalige correspondenten, wonend in alle uithoeken van de wereld. We schreven en filmden bijna allemaal van 2013 tot 2016 voor Lindanieuws.nl, de nieuwssite van LINDA. Daar deelden we onze ervaringen in het buitenland. Wereldse verhalen over wat ons ter plekke opviel, bewoog of ontroerde. En die bijzondere en inspirerende verhalen wilden we blijven vertellen. 

In 2017 kwam ons boek uit: ‘Wereldwijven, 27 portretten van grensverleggende Nederlandse vrouwen.’ De royalty’s van dit boek, waarvan Lilianne Ploumen het voorwoord schreef, doneren we aan SheDecides. We doen dit omdat we dagelijks in de wereld om ons heen zien dat het hard nodig is het klimaat voor vrouwen in de wereld te verbeteren. Onlangs verscheen de tweede druk en zijn er plannen voor een nieuw boek. 

Dit succes motiveerde ons om een online platform met verhalen over vrouwen en meisjes uit de hele wereld op te richten. Verhalen die geschreven en gefilmd worden door de wereldwijven. En dus lanceerden we op 28 Maart 2018 http://www.dewereldwijven.com Op ons platform onderzoeken we regelmatig vrouwenthema’s. Vaak zijn onze verhalen inspirerend en motiverend: over ondernemende, avontuurlijke en sterke wereldvrouwen. Soms zijn we kritisch: over vrouwenrechten, gelijkheid en actuele kwesties. Maar we kunnen ook herkenbaar en kwetsbaar zijn: over onszelf en onze twijfels. Onze verhalen weerspiegelen in ieder geval altijd onze persoonlijke visie vanuit een bijzonder wereldwijd perspectief.

De wereldwijven brengen eerlijke verhalen die je blik op de wereld op een toegankelijke manier verruimen. Hierbij laten we het ‘lawaai’ achterwege en blijven ver weg van ruis, sensatie en click-bates. Dagelijks een goed verhaal, een mooi portret en een boeiend filmpje. Want less is more. Voor ons is inhoud en diepgang van groot belang. Zo verkennen we samen met jou onze eigen leefwereld en die van de vrouwen om ons heen. Omdat we geloven dat storytelling inspireert, in beweging brengt en een verschil kan maken voor de positie van meisjes en vrouwen in de hele wereld!

Inspireren zonder grenzen? Dat doen we op 3 manieren: 

1. Door onze eigen verhalen en filmpjes

2. Door samen te werken met NGO's als Plan NL, MamaCash, SheDecides en ActionAid

3. Door samen te werken met sociale zakelijke partners zoals Return to Sender, Yumeko, Noosa, Ekoplaza, A Beautiful Story, MYOMY do goods, etc. 

Na een maand hadden we 10.000 unieke bezoekers, 20.000 pageviews en meer dan 1200 volgers op FB en bijna 300 op Instagram. We werken aan continue groei door ons netwerk in te zetten en uit te breiden.  Onze verhalen zijn te lezen en te zien op www.dewereldwijven.com en je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, Youtube en LinkedIn. 

afbeelding van Ingeborg van 't
Ingeborg van 't Ondernemer

Ik ben Ingeborg van 't Pad Bosch (1971) en woon met mijn gezin in New York. Ik ben psycholoog, auteur en (mede-)oprichtster van DeWereldwijven.com. Met ons platform hoop ik anderen te inspireren en in beweging te brengen om zo een verschil te kunnen maken voor vrouwen en meisjes in alle uithoeken van de wereld.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 444 projecten