afbeelding van Herman
Herman Ondernemer

De voedselrevolutie begint op straat met LekkereTrek

LekkereTrek wil mensen op straat verleiden om beter te eten. Op deze manier herstelt LekkereTrek de verbinding tussen consument en producent

LekkereTrek wil mensen op straat verleiden om beter te eten. Op deze manier herstelt LekkereTrek de verbinding tussen consument en producent. Een heerlijke, eerlijke, seizoensgebonden en regionale hap serveert Lekkeretrek vanuit een nostalgische, elektrisch aangedreven wagen. Wanneer mensen op straat beter eten zullen ze dat thuis ook gaan doen. 

LekkereTrek wil in heel Nederland een keten opzetten met duurzame ‘foodtrucks’ om mensen op straat te verleiden beter te eten. Met heerlijk, eerlijk, regionaal en seizoensgebonden eten wordt de binding met de producent van het voedsel weer hersteld. We starten in Friesland en Groningen. Daarna alle provinciehoofdsteden. Hierna alle steden boven 100.000 inwoners.  Eten mensen beter op straat dan eet mensen ook beter thuis. De vraag naar de oorsprong van de producten wordt beantwoord en op deze manier wordt de verbinding tussen de producent en consument hersteld.

Voedsel wordt vaak anoniem geproduceerd, het legt grote afstanden over de aardbol af en het is niet of nauwelijks te controleren of voedsel veilig is.Omdat de verbinding tussen consument en de producent weg is, is de consument niet bereid een goede prijs te betalen. De producent krijgt te weinig en zet in op schaalvergroting. Productie van voedsel gaat dan vaak ten kosten van mens, dier en natuur.

De boer is afhankelijk van de kunstmestfabriek, brandstofleverancier en de bank en moet zo goedkoop mogelijk leveren aan de melkfabriek die het weer doorverkoopt aan de groothandel waarna het doorgaat naar de supermarkt. De boer zit vast en de enige oplossing lijkt om nog grootschaliger te werk te gaan. Wanneer de boer weer aan het begin van de voedselketen komt te staan en er een eerlijkere prijs wordt betaald voor zijn producten dan wordt voedsel weer gezond geproduceerd. 

De wagen trekt van plaats naar plaats binnen een stad.  Bijvoorbeeld ‘s ochtends  van 07.00 tot 09.00 uur bij het station, van 09.30 -11.30 bij een hogeschool, van 12.00-13.30 bij een kantorencomplex , van 14.00 tot 17.00 in het stadscentrum en 's avonds bij een business meeting.

afbeelding van Herman
Herman Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten