afbeelding van Benjamin
Benjamin Ondernemer

De Tweede Jeugd - broodredders

Met De Tweede Jeugd maken we tosti's en crostini van brood dat anders verspild zou worden. De volgende stap: onze producten in de supermarkt

In Nederland blijven iedere dag 130.000 broden onverkocht. Dat besef was voor ons reden genoeg om met De Tweede Jeugd de allereerste 'broodoutlet' ter wereld te openen. We begonnen met de verkoop van het 'Brood van Gisteren'. Gewoon, brood van een dag oud dat we verkochten voor de helft van de prijs. Maar vooral begonnen we te experimenteren: van broliebollen tot granola, van croutons tot broodkruim en van wentelteefjes tot gefermenteerde brooddrank, wat konden we niet maken van oud brood? 

14.000 broden... and counting!

We zijn nu twee jaar verder. We hebben een goedlopende Tostibar op de NDSM, waar vanuit we onze Supertosti’s’ ook voor steeds meer andere lunchconcepten produceren. In totaal hebben we op dit moment al zo’n 14.000 broden van de prullenbak gered. De eerste stip op de horizon komt in zicht; voor het einde van 2018 willen we alle broden die de 11 winkels van bakker BBROOD dagelijks over hebben een tweede leven geven.

Tosti-liefhebbers en food-rescuers opgelet

Om dit doel te bereiken moeten we uitbreiden. Gelukkig is er ook vanuit de retail vraag naar onze producten. Maar, wij kunnen hen op dit moment helaas nog niet leveren. Dit terwijl het ons, en de meeste Nederlandse tosti-liefhebbers, fantastisch lijkt als onze producten ook voor thuis verkrijgbaar zijn. Met deze stap verwachten we zeker 1,5 keer zoveel brood te redden als we nu dagelijks doen, dus het is een prachtige kans om meer brood te hergebruiken, meer mensen bewust te maken van het probleem EN meer mensen blij te maken met onze al vaak bekroonde tosti's.

Stop foodwaste, eat a tosti!

Nu moeten er een aantal dingen gebeuren. We hebben namelijk een nieuwe huisstijl nodig, inclusief verpakkingsontwerpen. En om deze duurzaam en enigzins betaalbaar te houden zullen we in een keer tienduizenden verpakkingen inkopen. Bovendien moeten we andere partijen inschakelen om ons te helpen de crostini te produceren en te verpakken.

Om dit mogelijk te maken hebben we een crowdfunding opgezet. Zo kan iedereen die zich betrokken voelt bij onze missie helpen met het redden van al die nog uitstekende broden, en gaan we het samen doen. Met jouw investering maak je het mogelijk dat wij de volgende stap kunnen zetten, en koop je als eerste onze nieuwste, heerlijke restbrood-producten!

Dus bij deze onze oproep: help ons mee door de campagne te delen en door te investeren, dan doen wij de rest!  

Manuel, Benjamin en het De Tweede Jeugd-Supertosti-team

surf naar www.detweedejeugd.nl voor meer info!

afbeelding van Benjamin
Benjamin Ondernemer

Wij zijn Manuel Oostveen en Benjamin Namane, en twee jaar geleden startten we met De Tweede Jeugd. Als voormalige chefs zagen we dat er heel veel uitstekend eten verspild werd waar we nog wel wat mee konden. Met name brood is een typisch versproduct dat om 17.50 nog het volle pond waard is, en om 18.05 al in de prullenbak ligt. Hier ligt nu dus onze prioriteit.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 290 projecten