afbeelding van Rebecca
Rebecca Ondernemer

De Toverboom

Alle kinderen hebben recht op een plek in de maatschappij!

Kinderen,jongeren en jongvolwassenen die net even anders zijn om wat voor reden dan ook zien wij vaak buiten de boot vallen. De reguliere club’s zijn vaak te druk en te onoverzichtelijk, of de stap is net te groot, of er zijn geen financien waardoor deze groep te weinig in contact komen met anderen in de maatschappij. Op een creatieve manier laten wij op dit moment deze groep zien dat zij er bij horen. Dat ze hun eigen plek hebben waar ze volledig geaccepteerd worden om wie zijn zijn. De afgelopen jaren is er stevig bezuinigd. Maar ook is de maatschappij een stuk harder geworden.Hierdoor is bijvoorbeeld de activerende begeleiding voor deze groep middels een pgb niet meer mogelijk. De toverboom wil hier graag invulling aangeven, door met vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep, deze kinderen, jongeren en jongvolwassenen van leuke maar ook informatieve activiteiten te gaan voorzien. De stichting beoogt met deze activiteiten de ontwikkeling te stimuleren als ook het vergroten van sociaal contact, om zodoende de afstand met de maatschappij te verkleinen. Zodat ook deze groep zich ontwikkeld tot volwassenen die vol zelfvertrouwen standvastig en zelfredzaam zijn in de maatschappij. Wij geloven in de grootsheid van ieder kind, ongeacht afkomst, beperking, of financiële status. Want Toveren doe je zelf!

Als moeder van 3 kinderen allen met een ontwikkelingsbeperking en als jeugdwerker, kwam ik tot de conclusie dat er te veel in hokjes gedacht werd. Kinderen met bepaalde beperkingen werden afgezonderd en bij elkaar gezet. Dit maakt het dat de maatschappij steeds minder begrip heeft gekregen voor personen die net even anders zijn. Maar ook dat talenten verloren zijn gegaan, doordat men geen aandacht heeft besteedt aan de vaardigheden die ze wel bezitten. Om je te ontwikkelen als volwassene die standvastig is en zelfredzaam is een goede stimulans in de kinderjaren van groot belang. Maar ook dat je actief kunt deelnemen aan de maatschappij. Ik heb gemerkt dat er diverse factoren kunnen zijn die deze ontwikkeling kunnen stagneren. Dit kan te maken hebben met armoede, maar ook bv met ontwikkelingsstoornissen.

Allelei creatieve materialen Materialen die ook geschikt zijn voor mensen met een beperking, denk hierbij aan speciale scharen, kwasten, kleurpotloden voor personen met een motorische beperking. Financieen om bijvoorbeeld dagjes uit te kunnen organiseren.

1: Hoe bereiken we onze doelgroep? Door regelmatig op scholen te flyeren, door contact op te nemen met sociaal team. 2: Hoe stimuleren wij hun ontwikkeling op sociaal niveau? Door ook kinderen, jongeren en jongvolwassenen zonder beperking uit te nodigen voor de wekelijkse activiteiten. Door samen spelen en activiteiten te doen kweek je begrip maar worden vaardigheden direct in de praktijk gebracht. 3: Hoe bevorderen wij hun cognitieve ontwikkeling? Door diverse activiteiten aan te bieden op allerlei gebieden, waardoor duidelijk word waar hiaten liggen of waar de talenten in verborgen liggen. Niet door zelf voor te kauwen, maar kinderen zelf te laten denken, en een plan laten maken wat ze er voor nodig zijn om hun project te kunnen maken. 4: Hoe komen we aan de financieen? Door inzamel acties op touw te zetten. Crowdfunding Met de gemeente in gesprek gaan.

afbeelding van Rebecca
Rebecca Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Jacob
Een super initiatief! En broodnodig ook!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten