afbeelding van Fenneke
Fenneke Ondernemer

De Taaltuin in Spangen

In deze taalspeeltuin kunnen kinderen klimmen en klauteren en tegelijkertijd met letters, woorden, zinnen en teksten spelen.

Mijn missie is dat kinderen vrij en met plezier kunnen spelen met taal, op prachtige toestellen, niet alleen met hun hoofd, maar met hun hele lijf.

Hoe gaat dat?

Het Springletterpaaltjesveld is een veld met heel veel paaltjes in verschillende hoogtes waar letters op staan. Je kan letters, woordjes, maar ook een heel liedje springen.

De Woordslang heeft een koffertje met daarop een liedje: ik ga op reis en ik neem mee… en je kunt 64 woordjes meenemen op je reis.

Ook is er een Wiskundeboom met geometrische vormen (cirkel, vierkant, driehoek) in primaire kleuren (geel, rood, blauw) die open of gesloten, dik of dun, groot of klein zijn. Een voetje-van-de-vloerobject, waarbij je van de ene kant naar de andere kant kunt klimmen en klauteren.

De nieuwe Onderstebovenglijbaan is een object met flarden van gedichten en raadsels voor oudere kinderen. Je kan door stalen buizen met lichtgevende gedichten kruipen, over twee verschillende dekken lopen vol palindroomwoordjes en -zinnen, er overheen lopen, met z’n tweetjes er onder zitten en lezen. Je kan eigenlijk alles wat je maar leuk vindt, spelen op de Onderstebovenglijbaan.

In de taalspeeltuin komen nog veel meer nieuwe objecten: poëzieschotsen en een houten steltendakparcours met gedichten, voor kinderen met en zonder loopbeperking. Ook zou ik graag een stevig bibliotheekhuisje willen neerzetten en een waterpijp, waar kinderen heerlijk water uit kunnen drinken. Spangen, Rotterdam krijgt een prachtige taalspeeltuin met unieke objecten. In deze wijk wonen meer dan 85% kinderen die een andere moedertaal hebben. Wilt u dit project steunen? U kunt doneren voor nieuwe taalspeelobjecten!

afbeelding van Fenneke
Fenneke Ondernemer

Fenneke Hordijk, concept-ontwerper van De Taaltuin in Spangen; beeldend kunstenaar; neerlandica.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten