afbeelding van Chantal
Chantal Ondernemer

De Strandreddertjes

De stranden en de zee raken steeds voller met zwerfvuil en dit is een groot probleem. Kom in actie als strandheld!

Je bent lekker een dagje op het strand aan het spelen. Maar wat ligt daar nou tussen het zachte zand? Wat een boel afval! De stranden en de zee raken steeds voller met zwerfvuil en dit is een groot probleem. Kom in actie als strandheld!Volg onze workshop op het strand van Bloemendaal, red de zee en verdien een echte strandreddertjesdiploma!

Je leert alles over schelpjes, windrichtingen en het leven in zee. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we ook het strand opruimen. Hierdoor helpen we de natuur en de diertjes en kunnen wij weer genieten van een schoon strand. Help jij ons ook mee?

Ons doel is om kinderen in de leeftijdscategorie van 5 tot 12 jaar op een creatieve manier bewust te laten worden van het zwerfvuil in zee en wat het doet met de diertjes die daarin leven en onze prachtige stranden!

Via deze weg merken wij dat kinderen actief, samenwerkend en met veel plezier educatief wat wordt bijgebracht.

Naar een idee van kust & Zee in Schevingen, een vriendinnetje vertelde mij over haar stage in Scheveningen en de workshops die zij aanbieden op het gebied van bewust wording en duurzaamheid.Kust & Zee geeft workshops vanuit Scheveningen voor de jeugd over zwerfvuil uit zee.

Alleen werd dit nog niet gedaan op andere stranden, zo heb ik ervoor gekozen om onder mijn naam Kickzy. De Strandreddertjes te lanceren op het strand van Bloemendaal, in samenwerking met de Reddingsbrigade van Bloemendaal was dit een prima keuze om zo een vaste locatie te creeeren. 

Afgelopen juni zijn wij gestart en hebben in zeer korte tijd vele kinderen uit de omgeving van Haarlem mogen ontvangen.

Het verzamelpunt is bij de Reddingsbrigade Bloemendaal bij de strandopgang. Bij het verzamelpunt krijgen de kinderen een korte inleiding over het vervolg van de workshop. Wanneer de uitleg is geweest mogen twee kinder de bolderkar van de Strandreddertjes trekken en de rest van de kinder duwen mee ( In de bolderkar zitten alle attributen om de schatten van de zee te ontdekken en het zwerfvuil op te ruimen) Aangekomen op het strand krijgen de kinderen de eerste opdracht: vind de flessenpost van Karel Krab.

Wanneer zij de flessenpost hebben gevonden begint het avontuur! Doormiddel van verschillende opdrachten komen ze alles te weten over schelpjes, windrichtingen en het leven in zee! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we ook het strand opruimen :-)

Wanneer wij weer terug zijn bij de Reddingsbrigade en al het afval hebben weggegooid in de grote container is het tijd voor een glaasje limonade en een koekje. Hier bespreken we ook wat de kinderen het leukste vonden tijdens de workshop en worden de diploma's voor Strandreddertje geschreven.

Als afsluiter krijgen alle kinderen een diploma een tekening en een kust & zee gids mee met allerlei leuke tips en tops!

Verder hebben wij vele samenwerkingen opgebouwd met de beachclubs op het strand van Bloemendaal en Zandvoort en hebben wij aanmeldingen mogen ontvangen van BSO's en campings in de omgeving.

Website: http://www.kickzy.nl/

afbeelding van Chantal
Chantal Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten