afbeelding van Marijn
Marijn Ondernemer

De Springplank

Met onze ondernemersschool helpen wij studenten met het opzetten van hun eigen onderneming.

DE SPRINGPLANK

Waarom zijn er zo weinig sociale studentstartups terwijl dit voor hen juist het beste moment is om te ondernemen? Hier hebben wij het antwoord op gevonden: De Springplank! Dit initiatief helpt studenten hun ondernemende talent te ontwikkelen.

WAT IS DE SPRINGPLANK?

Omdat de druk voor studenten erg hoog ligt, wordt de ruimte voor ontwikkeling, zelfontplooiing en ondernemerschap krapper en dat is erg jammer! Dit terwijl de bedrijven op de arbeidsmarkt steeds meer meer vragen naar ‘ondernemers skills’. Daarom hebben wij De Springplank opgezet, hiermee helpen wij studenten hun ondernemende talent ontwikkelen door middel van een programma van coaching. In de eerste fase helpen wij de studenten met het ontwikkelen van een sociaal/duurzaam idee en het achterliggende business model. Vervolgens koppelen wij een student aan een coach via ons platform zodat deze de student verder zal helpen met het proces. Momenteel helpen wij verschillende sociale studenten startups zoals De Bierbakkers (bier gemaakt van bierbostel), Mevrouw Cous (een sociale cultuur cateraar) en Strick (duurzame schoenveters).

CORPORATE COACHES

Door middel van het coachen van studenten die hun eigen sociale onderneming opzetten, kunnen de coaches hun kennis doorgeven aan de leiders van de toekomst! Juíst mensen uit het bedrijfsleven hebben hele relevante kennis en ervaring die studenten niet kunnen opdoen in de studiebanken. Ook kunnen coaches heel specifiek studenten begeleiden die een duurzame onderneming binnen de vleugels van hun bedrijf op willen zetten. Wellicht zetten deze studenten de nieuwe Tikkie op van hun bedrijf!

BEDRIJVEN

Omdat er ook studenten zijn die ondernemende skills willen opdoen binnen het bedrijfsleven, betrekken wij ook het bedrijfsleven bij de Springplank. Middels onze site kunnen bedrijven ondernemende vacatures plaatsen en jong talent aantrekken. Daarnaast kunnen bedrijven een corporate coach aanleveren die bijvoorbeeld een studenten startup begeleidt die voor dat bedrijf interessant is. Hiervoor bieden wij verschillende sponsorship pakketten aan. 

CHECK SNEL ONS PLATFORM EN MELD JE AAN!

Platform: www.despringplank.work

Mail: springplank@knappekoppen.work

afbeelding van Marijn
Marijn Ondernemer

Ik ben Marijn en ik ben sinds kort begonnen samen met Syb en Rebecca met het opzetten van De Springplank! Omdat ik momenteel Management of Innovation studeer aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, vind ik het super leuk om mijn kennis vanuit de master in de praktijk te brengen bij De Springplank!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten