afbeelding van Milou
Milou Ondernemer

De Schoenwerkplaats

Deschoenwerkplaats.nl levert een bijdrage aan de groei van de lokale schoenmaaksector.

Waarom wij?

Nederland telt honderden schoenmakers in verschillende disciplines. Toch kiezen we er als consument vaak voor goedkope en slechte kwaliteit schoenen te dragen met alle voetklachten van dien. We hebben het dan nog niet eens gehad over de vervuilende productie van dit schoeisel.

De Schoenwerkplaats wil op een eenvoudige en snelle manier de consument, de industrie of een werkgever met een schoenmaker in contact brengen. Op deze manier creëren we gelijke kansen voor alle schoenmakers en –ontwerpers en kan de opdrachtgever kiezen met welke schoenmaker hij een samenwerking aan gaat. Daarnaast zorgen we door het lokaal laten vervaardigen met duurzame en eerlijke materialen van nieuwe schoenen en het repareren of aanpassen van onze oude schoenen voor een gezonde schoenen consumptie.  

Hoe werkt het?

Als schoenmaker-zoekende maak je gratis een profiel aan en plaats je vrijblijvend oproepen voor bijvoorbeeld het vervaardigen van een prototype, een serie schoenen voor een modecollectie, een schoenreparatie of -aanpassing, een paar handgemaakte schoenen op maat of het ontwerpen van een schoenenlijn. 

Schoenmakers die zich hebben aangemeld op de website kunnen middels het virtuele hamertje reageren op de oproep en een contactverzoek versturen naar de opdrachtgever. Zodra er een match is worden contactgegevens uitgewisseld en kan de samenwerking beginnen! 

"Met de website wil ik een bijdrage leveren aan de groei van de schoenmaaksector. Het is hierbij belangrijk dat de gebruiker de noodzaak van duurzaam, eerlijk consumeren en lokale productie inziet. Op deze manier maken we samen de branche weer sterk en zorgen we voor een gezonde schoenen consumptie!" - Milou Hillegers

afbeelding van Milou
Milou Ondernemer

Hoi, Mijn naam is Milou, 28 jaar en ik kom uit Haarlem. Ik ben een gepassioneerde orthopedische schoentechnicus i.o. en maatschoenmaker met de missie Nederland weer het schoenenland van vijftig jaar geleden te laten worden.

Update

Lees interviews met schoenmakers "in" de werkplaatskrant!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten