afbeelding van Annemiek
Annemiek Ondernemer

De jonge idealist

De jonge idealist is een online platform om potentiële wereldverbeteraars te verenigen en motiveren.

Idealist: Iemand die streeft naar een betere wereld De jonge idealist? De vluchtelingentoestroom in Europa, milieuproblematiek, onrust in het Midden-Oosten, groeiende digitalisering, steeds groter wordende groep aanhangers van extreem-rechts en aanhoudende armoede in bepaalde delen van de wereld. De huidige generatie twintigers en dertigers hebben genoeg redenen om zich zorgen te maken. Opgegroeid in de jaren '90 waarin alles leek te kunnen en de welvaart volop in bloei was, worden we anno 2016 met een minder rooskleurig toekomstbeeld geconfronteerd. Net als onze hippieouders willen we de barricades op en het liefst stappen we direct in het vliegtuig (met enige twijfel over de uitlaatstoffen) naar Lesbos om te helpen. Toch blijven de meeste van ons thuis en wel om de volgende redenen: gebrek aan financiële middelen omdat vandaag de dag de banen niet voor het oprapen liggen, oplopen tegen bureaucratische barrières tijdens het opzetten van nieuwe initiatieven, worden tegengehouden door de pessimistische blik van een oudere generatie en weinig bijstand vinden van generatiegenoten. Vandaar: De jonge idealist! Met dit initiatief proberen we toekomstige wereldverbeteraars te verenigen om te filosoferen. Door het organiseren van evenementen als excursies, lezingen, workshops en discussieavonden en het aanbieden van een online community met een blog, nieuwsbrief en social media stimuleren we de huidige generatie twintigers en dertigers om actief met hun idealen aan de slag te gaan. De jonge idealist is een onafhankelijke organisatie zonder concrete religieuze of politieke inslag.

Ons project past binnen alle vijf de pijlers van de ASN Bank Wereldprijs 2016. We willen in gesprek gaan met twintigers en dertigers over de wereldproblematiek en ze motiveren erover na te denken. Door blogs en (culturele) tips te delen, schenken wij aandacht aan projecten met een wereldverbeterend doeleinde. We zijn dan ook erg benieuwd naar de andere inzendingen! De redactie van De jonge idealist bestaat momenteel uit Annemiek Lely en Tara Schoemaker. Annemiek Lely (1990) is initiatiefnemer van De jonge idealist. Ze is freelancer in de culturele sector en afgestudeerd theaterwetenschapper. Tijdens haar studie werkte ze voor verschillende (non-profit) organisaties en projecten als Open Joodse Huizen en Toneelgroep Amsterdam. Ze vindt het belangrijk dat mensen met elkaar praten over wat er in de wereld speelt en problemen niet uit de weg gaan. Tara Schoemaker (1992) is afgestudeerd genocidoloog en literatuurwetenschapper. Ze is een van de bedenkers en redactieleden van Dit zijn de schrijvers en is actief bij GroenLinks. Tara doet niets liever dan met mensen discussiëren over de actualiteit.

Sinds 14 februari 2016 schrijven we op vrijwillige basis blogs, maar we willen ons platform graag uitbreiden. Hiervoor hebben we een aantal dingen nodig: Allereerst financiële middelen om meer kwaliteit te kunnen waarborgen. Door onze (gast-)bloggers per blog te kunnen betalen, hebben ze meer tijd en ruimte om een een kwalitatief goed artikel te schrijven. Ook kunnen we vanuit een financieel vangnet interessante evenementen blijven organiseren. We hebben tot dusver een bezoek aan een moskee georganiseerd en een team van hardlopers samengesteld voor een benefiet run. Ons streven is om onze activiteiten professioneler aan te pakken. Daarnaast doen we mee aan de ASN Wereldbankprijs 2016 omdat we graag een groter bereik willen. Meer lezers betekent voor ons ook dat onze website interessanter wordt voor eventuele samenwerkingspartners. We willen de komende maanden gaan ondernemen! Bovendien geven reacties ons inspiratie om vernieuwend te zijn.

De basis van ons plan bestaat al, namelijk: de website www.dejongeidealist.com. Wij geloven dat bereik en financiën hand in hand gaan. Met een financiële basis kunnen we reclame maken en op die manier een groter bereik genereren. Daarnaast willen we investeren in de kwaliteit van onze blogs door de schrijvers een vergoeding te geven. Vanuit hier kunnen we verder ondernemen. We willen in gesprek met bedrijven die een zekere affiniteit met onze thema's hebben om eventuele samenwerkingen op te zetten. Op die manier professionaliseren we De jonge idealist en kunnen we in de toekomst onze doelen en idealen blijven nastreven.

afbeelding van Annemiek
Annemiek Ondernemer

Mijn persoonlijke, online visitekaartje: https://www.youtube.com/watch?v=viSas7SI-VY

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten