afbeelding van Naomi Rachèl
Naomi Rachèl Ondernemer

De "I WAS A ...." collectie

Een storytelling tassen en accessoires collectie gemaakt in Nederland van gerecycled leer.

  • I WAS A SOFA        
  • I WAS A CHAIR      
  • I WAS A JACKET 

Met de "I WAS A ….” collectie geeft Naomi Rachèl Timan een nieuw leven aan, wat vele zouden omschrijven als afval, zoals oude banken en leren jassen die uit de mode zijn. Want waarom zouden we nieuw materiaal kopen als er nog zoveel moois te vinden is?

Minder afval Het is belangrijk om minder afval te genereren in deze huidige wegwerpmaatschappij. Ik wil hierin mensen inspireren en deze boodschap verspreiden, zodat er meer bewustwording wordt gecreëerd in het weggooien van (grote hoeveelheden) spullen, want waarom zou het geen tweede leven verdienen?

Tijd- en afvalloos design De collectie bestaat uit verschillende tassen en accessoires, die door het gebruik van gerecycled leer allemaal een eigen unieke look en feeling hebben. De items zijn niet bedoeld om maar één seizoen gedragen te worden, maar worden met duurzaamheid als belangrijkste kenmerk ontworpen. Ze hebben een tijd- en zo afvalloos mogelijk design, en sommige kunnen zelfs op meer dan één manier gebruikt worden! Hoe cool is dat?

Meer impact Om meer mensen te bereiken en impact te creëren wordt de "I WAS A ...." collectie via verschillende kanalen verkocht. Via een eigen webshop, op markten en in een aantal duurzame concept en pop-up stores door Nederland. Om op grotere schaal nationaal en internationaal mensen te bereiken. Ben ik altijd opzoek naar geschikte en gelijk gestemde partijen, platvormen en winkels om de collectie te presenteren. Ook zijn dit belangrijke mediums om in contact te komen met de klant, om zo ook te horen hoe er op het verhaal wordt ingegaan en op wordt gereageerd. 

Storytelling Bij ieder item staat een verhaal wat dit product in z'n vorige leven is geweest. Er hangt een kaartje aan met vrolijke en grappige tekst en uitleg wat het eerst is was, zoals I WAS A SOFA. Via social media kun je ook de verhalen, ontwerpen, zoektochten en vondsten van het leer en de banken volgen. 

Eigen productie in Nederland De collectie wordt momenteel zelf geproduceerd in eigen studio. Om meer impact te kunnen maken in binnen en buitenland, wordt er voor het uitbreiden van de collectie gekeken naar locale en sociale productiepartners. Mocht je geïnteresseerd zijn om samen te werken, laat het vooral weten!   

 

afbeelding van Naomi Rachèl
Naomi Rachèl Ondernemer

Met alles wat ik doe hoop ik jou te kunnen inspireren en de wereld een stukje beter te maken. Ik ben een afgestudeerd (fashion) designer en ik ben gespecialiseerd in sustainability, storytelling en up-cyling. Ik werk en heb mee gewerkt aan verschillende projecten op het gebied van mode, duurzaamheid en storytelling.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten