afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

De Groene Lobby

Het verbinden van mensen en ideeën om de transitie naar een duurzamere wereld te versnellen

“Duurzaamheid hoeft geen geld te kosten, het levert juist geld op!”

                                                                           ~ Jasper Fleers

Dàt is mijn motto en het is mijn missie dit gedachtegoed verder te verspreiden. Neem zonnepanelen. Deze hebben een rendement van zo’n 8 procent! Veel meer dan welke bank dan ook zou bieden. Even geen geld voor de investering? Momenteel zijn er tal van financieringsconstructies waarmee de zonnepanelen worden terugbetaald vanuit de besparing. Dit voorbeeld geldt voor tal van producten, zoals ledlampen, isolatie, afvalscheiding, elektrisch rijden. Op deze manier behaal je niet alleen winst voor jezelf maar ook voor een betere wereld.

Door voor bedrijven, gemeenten, consumenten en de overheid ideeën samen te brengen, wil De Groene Lobby de transitie naar een duurzame wereld versnellen. Er zijn momenteel zoveel goede initiatieven om duurzamer te leven! De Groene Lobby creëert bewustwording door groene initiatieven actief en positief onder de aandacht te brengen met behulp van ludieke en constructieve campagnes. Vanuit de gecreëerde bewustwording willen wij activatie en realisatie teweegbrengen. Wij doen dit obv 'pay for result'(zelfde als 'no cure, no pay', maar dan positiever ingesteld). Onze opdrachtgevers betalen voor het resultaat wat wij voor hen boeken, als zij winst boeken dan delen wij hier in mee. Met ludieke campagnes willen wij mensen bewust maken over de huidige toepassing om ze vervolgens te activeren gebruik te maken van toepassingen/oplossingen. Met campagnes willen wij altijd de positieve boodschap naar voren brengen. We hebben lang genoeg het verwijtende vingertje opgehouden dat we het allemaal verkeerd doen. Wij willen de blije boodschap brengen, het kan wel! Naast de campagnes die wij draaien zet ik mijn netwerk in om vaak ondernemers aan elkaar te koppelen. Als één van de honderd duurzaamste jongeren van Nederland heb ik een groot netwerk uit specialisten, ondernemers en mensen bij de overheid.

Opdrachtgevers komen vaak via via bij ons terecht, een leuk voorbeeld hiervan is de gemeente Haaarlem. Vanuit mijn vrijwilligers functie bij Bevrijdingspop was ik opzoek naar outfits voor cleanteams (de uiteindelijke Groene Muggen). Bevrijdingspop wordt georganiseerd door vrijwilligers en heeft weinig budget beschikbaar. Ik heb daarop de Groene Mug (duurzaamheids communicatie van de Gemeente Haarlem) benaderd met de vraag of zij outfits konden 'sponsoren'. Tevens zouden andere events op deze manier ook gebruik van de outfits kunnen maken ipv dat ze enkel voor Bevrijdingspop gebruikt zouden worden. De Gemeente reageerde hier zo positief op waarop werd besloten dat de Groene Muggen ook op andere events ingezet konden worden en de omgeving voor buiten de stad schoon te houden. Na een goede pilot op de 3 drukste feestdagen (Bloemencorso, Koningsdag en Bevrijdingspop) waar meer dan 100 Groene Muggen werden ingezet zijn de Groene Muggen op tal van events ingezet. De Muggen zijn een begrip geworden in Haarlem en worden niet enkel meer voor zwerfafvalpreventie ingezet en doen ook veel promotie en host werk. Tevens is de Gemeente niet meer de enigste die de Muggen inhuurd maar worden de Muggen ook door diverse andere organisatie ingehuurd. Tevens heb ik van de gemeente nog andere opdrachten gekregen (adviesplan voor verduurzaming Haarlemse events & professionaliseren van Circus Circulair, een non-profit organisatie welke zich inzet voor circulariteit in Haarlem) en heeft de Gemeente mij verder gepromoot onder andere duurzame Haarlemse initiatieven (momenteel doe ik de PR voor een afvalbak ontwerpwedstrijd). Daarnaast zet ik me altijd in voor duurzame relaties met mijn opdrachtgevers waardoor deze lang met mij blijven samenwerken (Solar Studie 3 jaar, eerder via Het Nieuwe Contact & EKOMENU 4 jaar, eerder via Het nieuwe Contact en TIB Freelance).

Nudge is een bedrijf wat ik bewonder en waar ik inspiratie uithaal. Ik vind het prachtig om te zien hoe groot netwerk van duurzame enthousiastelingen Nudge heeft weten op te zetten! Ik vind het hart verwarmend om te zien hoe veel mensen zich vrijwillig willen inzetten om de wereld een stukje duurzamer te maken. Waar De Groene Lobby en Nudge verschillen is de continuïteit en de inzet van mensen. Wij werken met een team van jonge duurzaamheids ambassadeurs welke zich voor diverse opdrachten inzetten. Onze duurzaamheids ambassadeurs zijn scholier en studenten die bij ons werken als bijbaantje. Waar Nudge veel werkt met vrijwilligers krijgen de duurzaamheids ambassadeurs betaald. Hierdoor kunnen wij precies voldoen aan de vraag van onze opdrachtgever (we bepalen samen het aantal ingezette ambassadeurs) en kunnen wij ook continuïteit bieden. Zeker continuïteit is voor onze opdrachtgevers een must omdat wij een 'vast' stuk van de bedrijfsvoering worden. Zelf vind ik het onwijs mooi om met jongeren te werken, naast de persoonlijke ontwikkeling die ze van het werk krijgen komt duurzaamheid een stuk hoger te staan!

afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Als één van de honderd duurzaamste jongeren van NL (http://dj100.nl/jasper-fleers-2/) zet ik me elke dag in om de wereld een stukje duurzamer te maken. Ik woon veel seminars bij, doe mee aan duurzaamheidswedstrijden en zet me in al spreker (hogere- en middelbare scholen, Jonge Klimaat Beweging inspiratie sessie) Ik geloof dat veel goede duurzame oplossingen er al zijn en grote verandering te maken zijn door deze bestaande ideeën onder de aandacht te brengen. Dit doe ik in mijn eigen onderneming 'De Groene Lobby'. Door op een positieve manier het verhaal te vertellen ('we kunnen het!') i.p.v. het afkeurende vingertje op te houden ('de wereld gaat naar de klote) maken wij mensen bewust en activeren wij om duurzame oplossingen in te zetten (www.degroenelobby.nl). Als laatste ben ik als vrijwilliger bij Bevrijdingspop Haarlem actief. Ik zet me hier in om het festival duurzamer te maken (focus op elektriciteit en afval/grondstof).

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 352 projecten