afbeelding van Rebekka
Rebekka Ondernemer

de Gele Paraplu

De Gele Paraplu: Samen met kleine acties de grote wereld mooier maken.

de GELE PARAPLU.

De Gele Paraplu staat symbool voor een missie: Om alle Nederlanders een kleine actie van vriendelijkheid te laten doen.

De Gele Paraplu doet kleine acties in een grote wereld. Iedere kleien actie die vreugde brengt in deze wereld is een wereld dichter bij de Vrede. Deze vrede is in ieder mens aanwezig. Deze vrede willen we aanspreke, de kracht van medemenselijkheid. Deze vrede begint bij onszelf. Laten we de zaatjes van vrede zaaien zodat onze kinderen de vrede kunnen oogsten. Laten we Vrede stichters zijn in ons gezin, in onze straat, in ons dorp, in onze stad, in ons land, in onze wereld. Ik steek mijn Gele Paraplu op als teken van die Vrede. Zodat door al onze kleine acties deze grote wereld in Vrede zal leven. 

Stuur een kaartje, bel iemand om te laten weten dat je van hem/haar houd, neem de tijd voor een praatje, glimlach, schaterlach, deel je vreugde. We worden er rijk van.  Deel jou goedheid, laat jou vreugde, vriendelijkheid en zorg stromen. Hou je impulsen niet in. Kleur ze Geel en doe ze, je bent het waard. Met de Gele Paraplu wil ik mensen uitdagen om deze impulsen te doen. Zie je een paraplu, doe je vreugde. Stuur het kaartje, bel, neem de tijd voor jou gesprek. Ik daag mensen uit het goede te doen in deze wereld. Jij bent het waard. 

Het gaat over het aanboren van de potentiële mogelijkheden om elkaar te steunen en te helpen. Denk bijvoorbeeld een de situatie van een blind iemand die wil oversteken en die jij kant helpen, doe het! jij bent het waard, of een oud vrouwtje die haar boodschappen laat vallen, buk om haar te helepen. Je bent het waard, of als het gaat regenen geef iemand een lift of een Paraplu. Iedere dag zit vol met mogelijkheden om goed te doen. Ik wil je uitdagen jou vreugde voor het goede in actie om te zetten in deze wereld. Kijk om je heen en zie de ander, we hebben elkaar nodig. de gele paraplu helpt je om jou acties bewust te worden en ondersteund en motivert jou deze actie te gaan doen. Zodat door jou actie vandaag, de aarde een klein beetje mooier maakt. Hierdoor ontstaat er een flow van vertrouwen en zijn we zo krachtig dat de wereld vrede word.

Vreemden die er voor elkaar kiezen worden vrienden die een stap extra zetten om elkaar hulp te bieden. Jij en ik wij doen het samen De wereld maken tot een vrede's paradijs. 

De kleur geel helpt je om je bewust te blijven van jou mogelijkheid om goed te doen voor een ander.

Een zichtbaar initiatief van de Gele Paraplu is de sociale waterweg en de sociale vvv. Een plek van ontmoeting om samen het goede te doen en het goede te delen. Dit initiatief zal een vevolg krijgen in 2018 om onze missie duidelijk neer te zetten. 

Een van de acties van de Gele Paraplu is een gelukswinkel. Om 18.50 min. is het filmpje over de Gelukswinkel in Kampen te zien.

http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=354539

 

 

 

 

Zeven jaar geleden kwam het idee om een beweging van ‘samen’ te stimuleren en de kleur geel als krachtig symbool voor ‘samen’ te laten ontstaan. De kleur geel komt terug in de paraplu en symboliseert het ‘niet alleen blijven staan’.

Ik geloof in het goede van de mens en wil deze sitmuleren meer zichtbaar te worden in deze wereld.

 

Het doel dat in de eerste 3 maanden 50 mensen betrokken te maken van de Gele Paraplu en zijn stroom. Dit houd in dat mensen een bewuste keuze hebben gemaakt om de impulsen die ze ervaren te gaan doen op het moment dat ze een Gele Paraplu zien of als ze er een gebruiken. Er zullen Gele paraplu’s worden verkocht en foto's met teksten van Gele Paraplu's worden verspreid via socialmedia. Dit om de bewustheids stroom op gang te brengen.

Doel:

In 3 maanden 500 GP’s in omloop te brengen.

Mensen met hun talenten te betrekken bij de Gele Paraplu.

Foto's met inspiratie teksten met gele Paraplu's in omloop te brengen.

Daardoor wil de Gele Paraplu een sneeuwbal effect creëren waarin Gele Paraplu een kleur word op festivals en in de samenleving in het doen van impulsen ter bevordering van het gevoel van samen. Waarbij de Gele Paraplu een straatbeeld verrijkend symbool zal worden.

Naast dat we de Gele Paraplu verkopen gaat het ook om bewust wording van de visie een droom. Dit willen we doen door een Pop-Up winkel te creëren in een leeg pand en Pop-up acties op festivals om een socialeprikkel in groepen te stimuleren en in deze samenleving te vergroten. In de winkel zullen "geluks-artikelen" worden verkocht. Maar het belangrijkste is om daar te kunnen ervaren en te delen wat we in de samenleving graag zouden zien. Een ontmoetingsplek voor Geluk, een plek om je te orrienteren waar je mee bezig bent. De Gele Paraplu "gelukswinkel" zal een plek zijn van verbinding ontmoeting, zorg, geven, ontvangen en delen. Tijd voor elkaar, betrokkeneheid vergrotend en hierover in een winkel de tijd nemen om hier met elkaar over te praten en het geluk al te kunnen ervaren en een klein moment van contact want ook loslaten kan geluk brengen.

In de "gelukswikel" zal een plek zijn waar geluk's kaartjes geschreven kunnen worden om mee nemen met zakjes thee of een cadeautje om mee te geven en te delen met een van je vrienden of ombekende.

De Parapu gaat 10 euro incl.BTW kosten. Dit is een beetje meer dan de inkoopsprijs. We willen graag hiermee de inkoop doen van de cadeautjes en de gratis theezakjes. Daarvoor ontvangt u van de Gele Paraplu.

We zouden heel graag verschillende artikelen maken zoals pennen, sleutelhangers, schrijfpapier, kaarten met het symbool van de gele paraplu er op. Zodat er op verschillende manieren het doen van Impulsen om Geluk te delen bewust gemaakt kan worden. Net zoals geluk op verschillende manieren kan worden ervaren zouden wij ook graag verschillende producten aanbieden.

We willen de mooie ontmoetinge, momenten en innitiatieven graag steurnen door mooie "geluks" verhalen te delen in een nieuwsbrief. Op de website kunt u vinden waar u de voldende gelukswinkel zich zal bevinden en kunt u tips en verhalen lezen hoe mensen het idee van de Gele Paraplu zelf toepassen of hoe ze Geluk hebben ontvangen. U kunt dan bij ons terecht voor vragen en ondersteuning van het doen van u eigen Gele Papaplu initiatief.

De Gele Paraplu wil graag een starters paket maken die mensen kunnen aanschaffen waar bv een aantal pennen, kaarten, schrijfpapier en stempels in zitten van de Gele Paraplu zodat mensen gelijk hun eigen idee kunnen gaan doen en er een persoonlijk kaartje van de Gele Paraplu bij kunnen doen.

De Gele Paraplu zou graag lege winkelpanden 'gelukswinkels' en op festivals inspiratieplekkern creëreen om het delen van geluk te stimuleren om samen te leven&delen. Een plek van ontmoeting en inspiratie.

Het Geluk ligt op straat. Als we Geluk geven&delen ontstaat er verbinding en is er meer te delen dan Geluk alleen. Dan kunnen we elkaar ontmoeten.

http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=354539    op 18.50 min begint het filmpje over de Gelukswinkel in Kampen

afbeelding van Rebekka
Rebekka Ondernemer

Genietend van het leven wil ik mensen wat geven. Geluk, in de kleine dingen. Een geluksmoment creëren op dagen dat ik daar ruimte voor heb. Door de gele paraplu blijf ik me er bewust van, dat ik dat vandaag wil en kan doen. Geluk delen! Meer weten? fb: de Gele Paraplu.

Update

Hallo geniale initiatiefnemer en helpende hand. Doe wat mogelijk is om jou goede actie vandaag te doen. SMILE, SHINE, LEEF JE BESTE LEVEN EN DEEL, HELP EEN ANDER, JE BENT HET WAARD.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten