afbeelding van Tim
Tim Ondernemer

De Bijlmer bajestuin!

Stadsboeren gaat samen met de vluchtelingen uit het azc in de Bijlmerbajes groenten verbouwen. Om dit te kunnen doen is jouw hulp nodig.

Bouw mee aan de Bijlmerbajestuin! 

Sinds kort wonen er in de voormalige Bijlmerbajes zo’n 500 vluchtelingen. Deze mensen zijn gevlucht uit hun land voor oorlog en hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt. Wij van Stadsboeren vinden dat wij ze moeten helpen zodat zij zich zo snel mogelijk thuis gaan voelen in Amsterdam en willen een positief geluid laten horen. Met al hun talenten zijn zij juist een toevoeging voor onze stad in plaats van een last. Wat is daar nou een betere manier voor dan samen groente verbouwen? Want, eten verbindt en samen tuinieren al helemaal, ongeacht waar je vandaan komt. 

Stadsboeren wil in de voortuin van het azc een moestuin creëren: de Bijlmerbajestuin! In deze tuin gaan we samen met de bewoners van het azc en Amsterdammers groente telen. Op deze manier hebben ze een leuke en actieve tijdsbesteding en komen ze in contact met de buurt en Amsterdam. De moestuin is deels aangelegd maar om van de Bijlmerbajestuin echt een levendige tuin vol groenten, mensen en gezelligheid te maken, hebben wij jouw hulp nodig! Daarom is Stadsboeren een crowdfunding campange gestart met als doel om 5.000,- euro in te zamelen. Bouw mee aan de Bijlmerbajestuin!

Wat is het plan? 

Dit jaar organiseren wij elke maand een workshop: Tuinieren in de Bijlmerbajes!, waarbij vluchtelingen en Amsterdammers samen aan de slag gaan. Iedereen is welkom en deelname is gratis! Deze workshops worden gegeven door onze huisbioloog Theo – hij leert ons de kneepjes van het vak en samen zorgen we voor een grote opbrengst uit de tuin. In de tussentijd onderhouden de bewoners de tuin zelf. De uiteindelijke oogst delen wij uit in de vorm van groentepakketten aan alle azc-bewoners, als gezonde aanvulling op het kleine boodschappenbudget dat zij nu krijgen. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor alle data van de workshops. Op 22 april is de eerst volgende workshop. 

Waarom crowdfunden? 

De tuin is op een koude februaridag met hulp van azc-bewoners aangelegd en de eerste workshop heeft er plaatsgevonden, maar om van de moestuin echt een levendige plek vol groenten, mensen en gezelligheid te maken, hebben wij nog wat hulp nodig.  

Specifiek moeten er een aantal dingen betaald worden: zaden, pootgoed, de workshops van Theo, extra bakken, een kas voor dingen die niet zo goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen, een kunstwerk op de grauwe grijze muur, een bijenkast met een bijenvolk en aankleding voor de tuin zodat het een gezellige plek wordt voor iedereen. In ruil voor hun donatie krijgen mensen (afhankelijk van het bedrag van de donatie) een moestuinpakket, hun naam vereeuwigd op het kunstwerk op de muur, een exclusieve lunch bij de Syrische chef-kok van Lola Lik of een exclusieve rondleiding door de Bijlmerbajes met de enige overgebleven cipier.

Doe met ons mee, samen bouwen wij de Bijlmerbajestuin!

afbeelding van Tim
Tim Ondernemer

Ik ben Tim de Broekert van Stadsboeren, een urban farming collectief uit Amsterdam. Onlangs zijn wij een nieuw project begonnen, de Bijlmerbajestuin! In deze tuin gaan wij samen met vluchtelingen en Amsterdammers groente verbouwen. Sinds kort wonen er zo’n 500 vluchtelingen in de voormalige Bijlmerbajes. Wij willen deze mensen helpen om zich zo snel mogelijk thuis laten voelen in onze stad en gaan daarom samen tuinieren, want eten verbindt! Doe met ons mee!

Update

Stadsboeren is een crowfunding campagne gestart om de Bijlmerbajestuin mogelijk te maken. Doe en bouw mee aan de Bijlmerbajestuin!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten