afbeelding van Rosa
Rosa Ondernemer

De Bierbakkers

Het nieuwe brood, gemaakt van bierbostel!

Wij Nederlanders zijn gek op brood! Per jaar consumeren we zo’n 50,9 kilogram brood per persoon. Wij dachten; waarom maken we er niet iets duurzaams van? Brood kan namelijk ook heel goed worden gemaakt samen met bostel, een restproduct van het brouwproces. Voorop staat dat wij enorm lekker brood maken, waar ieder bostel weer zo zijn eigen smaak aan toevoegt. Daarnaast is ons brood ook nog eens supergezond! Het bevat een grote hoeveelheid aan proteïne en vezels.

Samen met onze bakker proberen wij te innoveren met verschillende broden. Zo hebben we naast ons zuurdesem en volkorenbrood ook onze specials met bijvoorbeeld vijg, chili en ui, chocola en klaverkruiden. Brouwerij de Prael levert het bostel. De Prael is een Amsterdamse brouwerij die zich inzet voor sociaal maatschappelijke idealen. Samen willen we leveren aan cafés en restaurants in Amsterdam. 

afbeelding van Rosa
Rosa Ondernemer

HOI! Ik ben Rosa, en samen met Daan en Samy zijn wij bezig Amsterdam een stukje circulairder te maken. Dit doen wij door met het bostel van Brouwerij de Prael weer brood te maken.

Update

De Bierbakkers en stichting Ouwe Taart hebben de handen ineen geslagen om een kerstactie op te zetten. Samen met de bewoners van het Leger des Heils Goodwill centra Majoor Bosshardtburgh hebben we koekjes gebakken (met bostel natuurlijk!), om ze daarna uit te delen aan de minder bedeelden in Amsterdam.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 422 projecten