afbeelding van Tatjana
Tatjana Ondernemer

Curtain & ko Gordijnkunst

Een nieuwe kunstvorm door verschillende kunstenaars die wordt gemaakt van reststoffen en zeer fair genaaid wordt door vrouwen in Oekraïne.

Door Gordijnkunst wordt de wereld op de volgende manier mooier: 1: esthetisch: het is prachtige kunst: zie www.gordijnkunst.nl 2: artistiek. Wij zien de mens als creatief wezen en meerdere kunstenaars werken aan één doek. Dit noemen wij het proces van accumulatieve kunst. zie: http://www.gordijnkunst.nl/accumulatieve-kunst 3: sociaal: door vrouwen in Oekraïne creatief, eerlijk werk te bieden waarbij ze zelf hun loon mogen bepalen (in lijn met Ricardo Semler) en meedoen aan het creatief proces. Ze werken thuis. Zo willen we de economisch gedwongen, leegloop van het platteland tegengaan. Dit alles werk zeer vrijmakend, empowerend en emanciperend voor hen. 4: duurzaam. Door prachtige, onaangeraakte topkwaliteit stoffen te gebruiken die door gordijnwinkels en -fabrieken worden weggegooid, sparen we de uitputting van nieuwe grondstoffen en prikkelen we bovendien de creativiteit.

Ruim een jaar geleden begon ik zonder financiële middelen aan iets wat nog niet bestond op een manier die nog niet bestond. Ik startte mijn bedrijf in GordijnKunst. GordijnKunst is een nieuwe uiting van kunst, namelijk van gordijnstoffen kunstwerken van gordijnen maken. Inmiddels zijn er drie dames aan het naaien in Oekraïne, heb ik een eigen atelier en komen de galeriën en interieurwinkels door mijn a-typische visie op kunst, namelijk dat in iedereen een kunstenaar schuilt, zelf op mij af. Voor een beginnend kunstenaar of bedrijf wat zoiets nieuws doet gaat het wonderbaarlijk, ongelooflijk goed en iedereen die eraan meedoet of het ziet of er over hoort is enthousiast. Zie ook de blog: http://www.gordijnkunst.nl/hoe-jezelf-geestelijk-te-handhaven-tijdens-he...

De dames en ik hebben internationale, laagdrempelige handel tot stand gebracht na maanden intensieve inspanning. Handel met Oekraïne drijven is nogal post-Sovjetisch, bureaucratisch en vooral voor grote bedrijven weggelegd. Wij zijn slechts koppige mevrouwen die met elkaar willen handelen. En we hebben een vorm gevonden, maar hij is voorlopig, niet ideaal. Ik wil vooral hulp/advies in het handel drijven met Oekraïne en een vorm voor de vrouwen aldaar om zich te kunnen organiseren. Daarnaast zou ik graag coaching willen aangaande het vinden van een galerij of het aanschrijven van beurzen, verkooppunten ect.

Doorgaan zoals we gaan, want alles heeft zich ontvouwen tot nu op een punt dat ik nooit had kunnen dromen.

afbeelding van Tatjana
Tatjana Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten