afbeelding van Tjitske
Tjitske Ondernemer

Cupfighters - de FairCup

De menstruatiecup is een duurzaam product. Voor elke cup die verkocht wordt gaat ook een cup naar een meisje of vrouw in een 3e wereldland.

De menstruatiecup is in opkomst. Veel vrouwen zien in dat tampons en maandverband toch niet zo gezond zijn voor het lichaam. De menstruatiecup is daarnaast duurzaam; het zorgt voor minder afval en kan wel 10 jaar mee. Je kunt de menstruatiecup gemiddeld 12 uren achter elkaar dragen ongeacht welke activiteit je die dag gepland hebt. 

In sommige landen is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om dingen te ondernemen tijdens de menstruatie. Veel meisjes moeten in die week school missen en vrouwen blijven thuis stomweg omdat ze geen kennis over of producten voor de menstruatie hebben. Ze worden in deze landen gezien als onrein, worden onderdrukt en kunnen niet volwaardig deelnemen aan de maatschappij.

Het project Cupfighters wil daar verandering in brengen door de FairCup te introduceren: Voor iedere cup die in de westerse wereld verkocht wordt gaat er ook een cup naar zo'n meisje of vrouw. De cups worden uitgedeeld in derde wereldlanden. Daarnaast is voorlichting op dit gebied zeer belangrijk voor de verandering van de postie van de vrouw in deze werelddelen.

Dit project pakt twee doelstellingen aan: Werken aan een beter milieu hier en daar door het stimuleren van het gebruik van de menstruatiecup én wereldwijd zorgen voor een verbetering van de positie van de vrouw. 

afbeelding van Tjitske
Tjitske Ondernemer

Projectbureau Kiemel initieert maatschappelijke projecten en koppelt deze aan ondernemerschap.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten