afbeelding van Maarten
Maarten Ondernemer

Coolfinity - koelen op 5 uur stroom per dag

Coolfinity, de koelkast die dagelijkse stroomuitval tot 20 uur/dag aan kan en toch vaccins en voedsel blijft koelen in tropische landen

Minimaal 70 landen in de wereld lijden onder lange en dagelijks stroom uitval. Dit geeft allerlei problemen waarvan het gebrek aan koeling een belangrijke is. Er is niet genoeg stroom om effectief en betrouwbaar koeling op te draaien. Vaccins, medicijnen, voedsel bederven. Dit leidt tot meer ziektes en gezondheidsproblemen. De missie van Coolfinity is koeling te brengen daar waar het nog niet natuurlijk is. Wij ontwikkelen en verkopen koelsystemen, specifiek koelkasten, die lange en dagelijkse stroomuitval kunnen doorstaan of die op zonne-energie werken. Onze technologie slaat de koude op als er stroom is en geeft die langzaam af als er geen stroom is. Coolfinity is 2017 3 maanden in Kenia geweest voor de Merck Start-up Accelerator waar we veel marktonderzoek hebben gedaan.

De koelkast is klaar en we zijn nu hard bezig met sales generenen.

 

afbeelding van Maarten
Maarten Ondernemer

24 jaar ervaring in Duurzame innovatie en Marketing, 11 jr bij Philips 4,5 jaar bij Heineken + ca 10 jaar als consultant op duurzaamheid. Bij Heineken verantwoordelijk voor duurzame innovatie, marketing en vergroening van koelsystemen. Bij Heineken begonnen met de ontwikkeling van de koelkast. Sinds 2015, heb ik de koelkast zelfstandig als start-up is een spin-off voorgezet.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 444 projecten