afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

ConnectingFriends

Een wereldwijd netwerk van gastvrije reizigers

ConnectingFriends is een wereldwijd netwerk van gastvrije reizigers die elkaar zonder betaling een gastvrij verblijf bieden. De ontmoeting staat daarbij steeds centraal. Op deze manier besparen de leden elkaar de kosten van maaltijden en overnachtingen buiten de deur, en ontmoeten ze net zo vaak als ze zelf willen andere gastvrije reizigers.

Samen vullen zij met een kleine maandelijkse bijdrage een fonds waarmee projecten voor een betere wereld worden gefinancierd. Die projecten worden steeds door de leden zelf aangedragen en gemanaged.

Klik hier voor een on-line presentatie van 30 seconden!

Heb je 3,5 minuut de tijd? klik dan hier voor een langere presentatie....

Of heb je engelstalige vrienden? Of duitstalige?

Geld kan de kans op een gelijkwaardige ontmoeting tussen gastvrije reizigers behoorlijk in de weg zitten. Zodra je een ander gaat betalen voor een verblijf moet je immers maar afwachten of die ander ook op je gezelschap gesteld is.

Bij AirBNB, Bed & Breakfast, Stichting Vrienden Op De Fiets, etc., kun je bij een betaald verblijf toevallig best wel eens gastvrije mensen treffen, maar dat is vaak niet het geval en het biedt al helemaal geen garantie daarop. Bovendien mag je dan in een restaurant je eigen maaltijd en drankjes kopen. ConnectingFriends lost dat op door de factor geld "eruit te slopen". Zo weet je zeker dat niemand eraan verdient en dat niemand het voor het geld doet, en dat je onder de leden van het netwerk alleen gastvrije mensen aantreft die wel degelijk openstaan voor juist een prettige ontmoeting.

Op deze manier ontstaat een wereldwijd netwerk van gastvrije reizigers, die elkaar - zo vaak hen dat past - een gastvrij onthaal bieden. Daarmee sparen ze aanzienlijke kosten uit, en versterken ze hun netwerk. Ze kunnen nu reizen maken die ze anders niet konden maken, en genieten er bovendien meer van. Ze kunnen nu andere gastvrije reizigers ontmoeten, waarvan ze bij voorbaat weten dat ook die anderen open staan voor het uitbreiden van hun netwerk. En samen verbeteren ze de wereld door micro-financiering van projecten met een maatschappelijk verantwoord doel - projecten die ze zelf hebben aangedragen.

Voor die projecten doneren ze maandelijks een bedrag van minimaal 5 euro aan het fonds ConnectingFriends. Het fonds besteedt dat geld aan de door hen zelf voorgedragen projecten voor een betere wereld. De leden bepalen door een stem-systeem zelf welke projecten door het fonds worden gefinancierd, waarmee een heel nauwe relatie tot stand komt tussen de euro's die je aan het fonds besteedt en de gekozen projecten. Omdat het steeds over microfinanciering gaat, is een grote en daardoor dure organisatie overbodig, zodat het rendement maximaal is. ConnectingFriends is een erkende social enterprise die 100% van z'n opbrengsten besteedt aan projecten voor een betere wereld.

Het mes van ConnectingFriends snijdt op deze manier aan drie kanten:

  1. je krijgt - net zo vaak als je wil - ontmoetingen met andere gastvrije reizigers waardoor je je sociale netwerk krachtig verbetert
  2. je bespaart door het gratis bij elkaar verblijven aanzienlijk op de kosten van commerciële overnachtingen en maaltijden (het uitsparen van één overnachting en maaltijd leidt al tot een forse netto besparing per jaar)
  3. je verbetert met het fonds de wereld met door de leden zelf aangebrachte projecten

ConnectingFriends - een perpetuum  mobile voor een betere wereld!

Ben jij een gastvrije reiziger?

Gastvrije reizigers kunnen zich op deze manier aansluiten bij een vertrouwd netwerk. Jij bent een gastvrije reiziger als je:

  • open staat voor nieuwe sociale contacten
  • mooie herinneringen bewaart aan toevallige ontmoetingen, waar ook ter wereld
  • een paar keer per jaar om zakelijke, persoonlijke of recreatieve redenen elders overnacht
  • niet altijd plezier beleeft aan de reguliere, commerciële overnachtingsmogelijkheden
  • ruimte in je huis hebt om de vrienden van je vrienden een gastvrij en comfortabel verblijf aan te bieden
  • een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld.

Meld je aan en vraag je vrienden om dat ook te doen. Zo kun je toetreden tot een vertrouwd netwerk van vrienden van vrienden, die elkaar een gastvrij onthaal bieden. Of je een ontmoeting combineert met een zakelijk, persoonlijk of recreatief doel is jouw keuze. Je kunt er alle kanten mee op!

Van iedere deelnemer kun je vooraf een profiel zien. Zo kun je een goede indruk krijgen van een deelnemer voordat je besluit een ontmoeting door te laten gaan.

Wil je een presentatie organiseren voor een Open Coffee club, een Lions- of Rotary-afdeling, een andere organisatie of gewoon een groep geinteresseerdee vrienden, neem dan contact op met de organisatie.

afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

Mede-oprichter en beheerder van ConnectingFriends Profiel: http://www.linkedin.com/in/jvbon Profiel van mede-oprichter Marian Stoppelenburg: https://www.linkedin.com/in/marianstoppelenburg

Update

In januari 2017 sponsorde ConnectingFriends een project op de KaapVerdische eilanden. Maria uit Rotterdam, geboren op Santo Antão, is lid van ConnectingFriends. Zij verblijft de helft van het jaar in Kaapverdië. Zij werkt al jaren aan haar droom en opent in 2015 een crèche op Santo Antão, omdat zij overtuigd is van de waarde op lange termijn van goede opvang voor peuters en jonge kinderen. In deze video (https://youtu.be/-skvyDZfdZ4) zie je de overhandiging van de donatie door ConnectingFriends aan zuster Lourdes, die de dagelijkse leiding heeft over de crèche.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten