afbeelding van jose
jose Ondernemer

Comfort-zone

Comfort-zone deelt kussens van gerecycled materiaal uit en creëert zo gastvrije, comfortabele zitplekken op evenementen.

Voor iedereen een zetel! Comfort-zone brengt zachtheid, gastvrijheid en gemak in de wereld. Dat doen we door kussens, stoffen en lappen in te zamelen. Deelnemers aan onze workshops pimpen die materialen op tot "nieuwe" kussens. We mikken op massa's deelnemers en talloze workshops. Zo ontstaan bergen kleurige, unieke kussens. Daar moet op gezeten worden! En dat kan dan weer heel goed tijdens voorstellingen, festivals, concerten, buurtfeesten en andere evenementen, waar we bezoekers blij maken met een fijne, zachte zitplek. De workshops zijn er voor mensen van alle leeftijden, in alle soorten en maten en uit alle mogelijke culturen. Comfort-zone biedt ze aan op scholen, activiteitencentra, buurthuizen en bedrijven. We zijn er voor teams, clubs, personeelsverenigingen én voor groepen mensen die elkaar (nog) niet kennen. Dat levert, naast een heleboel originele en met plezier gemaakte kussens, ook ongedachte ontmoetingen en verbindingen op.

Comfort-zone blinkt uit in eenvoud én veelzijdigheid. Er zijn talloze plekken en evenementen die op mensen een onbedwingbare aantrekkingskracht hebben. En die bijna smeken om zachte zitplaatsen. Zodat het verblijf er nóg aangenamer wordt. Door iedereen vrij gebruik te laten maken van de kussens creëren we kleurrijke, uitnodigende zones die bezoekers bewust maken van hun leefomgeving. Dat doen we ook nog eens op een duurzame en sociale manier: we geven afgedankt materiaal weer een nieuw leven en onze workshops brengen mensen samen. De kussens geven een boost aan festivals en evenementen. En ze zorgen en passant voor kruisbestuiving: de makers van de kussens worden festivalgangers en vice versa.

We weten goed wat en wie we nodig hebben, omdat we een pilot uitvoerden in Nijmegen. In ons draaiboek spelen verschillende partijen een rol. De gemeentelijke afvalverwerker stelt containers beschikbaar en ondersteunt bij de inzameling van het materiaal. Een milieuvriendelijke vervoerder verzorgt het transport van de kussens van en naar de evenementen. Via de sociale wijkteams komen we in contact met groepen die doorgaans moeilijker te bereiken zijn. De gemeente stelt plaatsen en ruimtes beschikbaar waar materiaal ingezameld kan worden en waar we onze workshops organiseren. Daarnaast hebben we nog extra geldstromen nodig, om Comfort-zone verder 'uit te kunnen rollen'. Geld waarmee we onder andere meer workshopleiders kunnen inzetten en publiciteit kunnen genereren.

We mikken in eerste instantie op vier middelgrote gemeenten (naast Nijmegen) en zoeken contact met de partijen met wie we willen samenwerken: gemeente, gemeentereiniging, vervoerder, sociale wijkteams, maatschappelijke partners. We werken volgens het draaiboek dat we ontwikkelden voor de pilot. De publiciteit loopt voornamelijk via sociale en lokale media en de communicatiekanalen van de samenwerkingspartners. Via deze kanalen roepen we mensen op en moedigen we ze aan om materiaal in te zamelen, om deel te nemen aan workshops en om evenementen met "onze" kussens te bezoeken. Evenementen en festivals die graag kussens aanbieden aan hun bezoekers, kunnen zichzelf aanmelden maar ook voorgedragen worden.

afbeelding van jose
jose Ondernemer

Als social designer bedenk ik graag projecten die de wereld een beetje mooier maken. Dit zou een goede springplank zijn naar sociaal ondernemerschap.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten