afbeelding van Ron
Ron Ondernemer

CollAction - het eerste crowdacting platform ter wereld

CollAction stelt de vraag: Doe jij mee als je weet dat honderd, duizend, of een miljoen mensen het ook doen? Together we make waves!

Veel van de grootste uitdagingen in de wereld zijn "Collectieve Actie Problemen": we weten (bijna) allemaal dat we aan een probleem bijdragen, maar het is in ons individueel belang om ons handelen niet te veranderen. Denk aan klimaatverandering, polarisatie, kinderarbeid en overbevissing. Want: “mijn acties zijn een druppel op een gloeiende plaat”. Of: “als ik het niet doe, dan doet een ander het wel”.

CollAction wil deze collectieve actie problemen oplossen door mensen in staat te stellen hun handelen te coördineren met miljoenen andere mensen. Dit doen we door het concept ‘crowdacting’ te introduceren. Crowdacting kan worden gedefinieerd als: “conditioneel, collectief handelen ten bate van een maatschappelijk doel”. Met andere woorden, met crowdacting stellen we de vraag: “doe je mee als je weet dat honderd, duizend, of een miljoen andere mensen ook mee zouden doen?”. Het is dus net als crowdfunding, maar mensen committeren (conditioneel) handelingen, in plaats van geld.

CollAction is het platform waar crowdacting projecten kunnen worden gestart en gejoind. Oftewel, collaction.org is voor crowdacting, wat Kickstarter.com is voor crowdfunding.

Het huidige platform is in mei gelanceerd en de eerste 30+ projecten hebben al duizenden mensen in beweging gebracht! En nu is het tijd om echt op te schalen.

Dit betekent dat we binnenkort een aantal grotere projecten gaan lanceren, functionaliteiten gaan toevoegen aan het platform, en het verdienmodel (een white label versie van ons platform aanbieden aan gemeenten en bedrijven) gaan implementeren.

Om crowdacting net zo groot te maken als crowdfunding, zijn we op zoek naar projectstarters! Dit kunnen individuen (zoals jij!) of organisaties zijn. Daarnaast zoeken we naar (media) partners (bloggers/influencers, traditionele media, partner organisaties, etc.) die het woord over CollAction kunnen verspreiden. Tenslotte zoeken we ook impact investors en filantropen die geloven in CollAction en middelen ter beschikking kunnen stellen om de impact van CollAction te laten groeien.

www.collaction.org

 

afbeelding van Ron
Ron Ondernemer

Naast zijn activiteiten als (sociaal) ondernemer, heeft Ron inmiddels alle sectoren van binnenuit mee mogen maken: Publiek (Europese Commissie), Privaat (McKinsey & Company), en Sociaal (als deel van het management team van wereldwijde top 100 NGO Child & Youth Finance Internationaal). Als oprichter van de Ye! Community – de wereldwijde online community van jonge ondernemers heeft Ron ervaring met het bouwen van online communities.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 290 projecten