afbeelding van Marjet
Marjet Ondernemer

Coffee Based

Coffee Based ziet koffiedik niet als reststroom maar als grondstof. Wij verwaarden koffiedik.

Nederland is echt een koffieland. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander 2,4 kopjes koffie per dag drinkt. Dit is een enorme hoeveelheid en daarmee staat Nederland op de eerste plaats van de wereld! Koffiedik wordt gezien als een waardeloos restproduct dat overblijft na een kopje koffie en belandt daarom direct in de prullenbak.

Coffee Based ziet koffiedik niet als een restproduct maar als grondstof. Daarom willen wij de reststroom koffiedik gebruiken als grondstof, als materiaal, voor gebruiksvoorwerpen. Hierbij vinden wij het belangrijk dat de koffie herkenbaar blijft in het product. Op die manier kunnen onze producten een verhaal met de gebruiker delen: dat er nog veel meer mogelijk is met koffiedik!

Koffiedik toepassen als materiaal, gaat natuurlijk niet zomaar. Daarom is er eerst een materiaalonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek heeft geleidt tot twee interessante materialen. Om te zorgen dat de opgedane kennis ook daadwerkelijk omgezet kan worden in producten zijn is het volgende nodig:

  • Opschaling: Om de stap van prototype naar product te maken zijn wij op zoek naar partijen die ons kunnen ondersteunen in de productie. Denk daarbij aan het beschikbaar stellen van machines, bedrijfsruimte of kapitaal. 
  • Afnemers: Bent u geïnteresseerd in een product of heeft u behoefte aan meer informatie over het materiaal en de mogelijkheden? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

We zijn er ondertussen in geslaagd om eerste modellen te maken van een drietal producten. Voor één van deze producten is reeds een ‘launching customer’ gevonden, zodra we in staat zijn op schaal te produceren. Opschalen heeft daarom de hoogste prioriteit. Het is noodzakelijk dat we controle krijgen over de productie en deze seriematig kunnen uitvoeren.

afbeelding van Marjet
Marjet Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten