afbeelding van Vera Anna & Sascha & Joris
Vera Anna & Sas... Ondernemer

Coco Conserven

Coco Conserven bouwt aan een 'houdbaar' voedselsysteem door lekker en duurzaam in te blikken.

Coco Conserven blikt in en bouwt aan een ‘houdbaar’ voedselsysteem.

Ons voedselsysteem met zijn huidige verscultuur heeft een energie slurpende logistiek en leidt tot voedselverspilling. Coco Conserven biedt een antwoord op de schaduwzijden van onze verscultuur. Wij conserveren. We bewaren smaak, de oogst en dat wat van waarde is op een duurzame manier door lekkere conserven te maken. We zijn de culinaire koploper van houdbare producten en een noodzakelijke schakel voor een ‘houdbaar’ voedselsysteem.

Volgens Coco is het conservenblik de ideale bouwsteen voor ‘houdbaar’ voedselsysteem omdat we;

  • door in te blikken voedselstromen houdbaar kunnen maken zonder kunstmatige conserveringsmiddelen toe te voegen – en zo kunnen we voedselverspilling tegen gaan;
  • eenmaal ingeblikt niet meer hoeven te koelen – niet op transport, niet in de schappen, niet thuis en dat is heel goed voor de footprint van ons voedsel,
  • duurzame verpakkingen nodig hebben want de huidige verpakkingscultuur zorgt voor een enorme milieudruk. Het blik is een ideale en circulaire verpakking want eenvoudig en oneindig recyclebaar.

In een oude granatenperserij die we hebben omgebouwd tot een kleine conservenfabriek verwerken we verse ingrediënten tot smaakvolle gerechten die je lang en ongekoeld kunt bewaren. Onze productie volgt de seizoenen. We ontwikkelen bij voorkeur receptuur met reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren. Van alle ingrediënten die we gebruiken weten we hoe ze geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. We werken met producenten en leveranciers die kwaliteit leveren en die rekening houden met de impact van hun werkwijze op mensen, dieren en natuur.

Door in te blikken dragen we bij aan een energie efficiënte wereld die minder verspilt. Zo zorgen we dat de oogst zijn waarde behoudt en iedereen verantwoord, lekker en gezond kan eten - in een mum van tijd. Onze droom is om uit te groeien tot een fameus conservenhuis dat alle conserveringstechnieken tot in de puntjes beheerst en het bewaren van smaak tot kunst verheft. Ons doel is om een voorbeeld te stellen voor de voedselindustrie van de  toekomst en een 'houdbaar' voedselsysteem te realiseren.

We produceren nu 3 blikken:

  • Wilde ganzen rillettes gemaakt van de Hollandse Schipholgans,
  • Een vegetarische soep: Ribollitta. Gemaakt met hollandse citroenboontjes van de familie Smak, Cavolo Nero en gerecyclet brood van de Tweede Jeugd
  • En een klassieke pastasaus die normaal 14 uur op het vuur staat te pruttelen maar die je nu in 5 min op tafel hebt staan.

De blikken van Coco Conserven zijn te koop bij delicatessewinkels, biologische/duurzame supermarkten en via onze webshop.

Komend jaar willen we onze productie opschalen en ons assortiment uitbreiden met nieuwe recepturen gemaakt van voedselstromen die anders verspild dreigen te worden. Denk aan een vissoep gemaakt van bijvangst of een uiencompote gemaakt van uienoverschot. 

Coco Conserven is opgericht door Sascha Landshoff, Vera Bachrach en Joris Jansen en wordt ondersteund door Stichting Doen, Ardagh en the Art of Impact. 

 

afbeelding van Vera Anna & Sascha & Joris
Vera Anna & Sas... Ondernemer

Vera Anna Bachrach is impact producent en futuroloog. Sascha Landshoff is kunstenaar en kok. Joris Jansen is kunstenaar en kok. Met z'n drieen richtten ze Coco Conserven op. Eerder initieerden ze met elkaar 'de Tostifabriek', zie: www.tostifabriek.nl

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten