afbeelding van Milo
Milo Ondernemer

CO₂ok

De mogelijkheid om in elke webshop elke aankoop klimaatneutraal maken

Een hoop mensen voelen zich machteloos tegenover klimaatverandering -­ “de bedrijven/overheid kunnen/moeten er wat aan doen”. Wij willen iedereen de kans geven om - al is het maar een klein beetje -­ de strijd aan te gaan.

Als middel hiervoor gaan we bij online aankopen de optie bieden het totaal van alle broeikasgassen die bij de productie vrijkwamen (het CO₂ equivalent) te compenseren. Van dit compensatiebedrag worden via een gecertificeerde partner (Atmosfair) CO₂ reductie projecten gefinancierd (geen bos­projecten). Aangezien transparantie hierbij essentieel is gaan we zowel CO₂ compensatie goed uitleggen/onderbouwen, als inzichtelijk maken waar welk deel van het compensatiebedrag heen gaat. 

Product/dienst

We gaan klimaatneutraal shoppen mogelijk maken d.m.v een checkbox­-plugin (widget) ter integratie in webshops. Om deze uiteindelijk in alle webshops te krijgen gaan we plugins voor de verschillende e­commerce systemen bouwen. Een proof of concept is te testen op http://co2ok.shop. De eerste plugin is gebouwd voor WooCommerce, het meest gebruikte e-commerce systeem. Hierbij is rekening gehouden met efficiënt ontwikkelen van volgende plugins.

 

afbeelding van Milo
Milo Ondernemer

Ik ben Milo, founder en drijvende motor van CO2ok. Na 15 jaar in internetbureau’s en startups rondgelopen te hebben wou ik voor mezelf aan de slag. Uiteindelijk dit idee gekregen - nu niet meer te stoppen :)

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 422 projecten