afbeelding van Roosmarie
Roosmarie Ondernemer

Clean&Unique platform

Dit platform stelt ontwerpers en kleine modebedrijven uit de fashion industrie in staat om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.

Dit platform stelt ontwerpers en kleine modebedrijven uit de fashion industrie in staat om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Wees Clean maar Unique! Wat past er bij jouw merk en welke stappen wil jij maken. De stappen die deze ontwerpers zetten sluit green washing uit. Door transparantie en duidelijk te communiceren waar ze zijn en in welk proces. Of het op het gebied van milieu is, op het gebied van eerlijke arbeidsomstandigheden of op het gebied om kleine groepen mensen weer aan een baan te heplen, zowel in ontwikkelingslanden of dichter bij huis. 

Binnen het platform is men bereid om elkaar te helpen, sharing economie. Tevens worden gevestigde organisaties uitgenodigd om tijdens workshops hun experstise te tonen. 

Het doel is om die groep van geintresseerden in de mode industrie blijvend te begeleiden en te enthousiastmeren om met duurzaamheid aan de slag te gaan en op te nemen in hun bedrijfsprofiel. De aanwas van starters in de mode is er ieder jaar dus een blijvende informaties stroom over duurzaamheid in de mode is van belang zodat telkens het wiel weer uitvinden achter wege blijft.

-Updates van organisaties als FWF, Fairtrade, Made-By, Textile exchange etc

-Updates van ecologische stoffen, nieuwe innovaties, bedrijven

-Updates van processen in leer, katoen, wol en recycling

Aanleiding is de grote vraag van startende fashion experts om met duurzaamheid aan de slag te gaan maar niet weten waar te beginnen. Al snel wordt iets duurzaam genoemd maar er worden gelukkig ook vraagtekens geplaatst. Tevens is het voor starters vaak onmogelijk om lid te worden van FairWearFOundation of Fairtrade vanwege de hoge membership fees.

Door middel van 5 insprirerende platform dagen per jaar met een op PPP gestuurde agenda de leden van informatie voorzien. Daarnaast begeleiding in kleine circles om elkaar verder te helpen om de unique plannen de verwezelijken.

Een actieve website waar de leden open toegang tot hebben om alle informatie terug te vinden. Na behaalde successen een eerbetoon in de media. Een jaarlijks award uitreiking staat op verlanglijst.

afbeelding van Roosmarie
Roosmarie Ondernemer

Starting as a textile buyer, Roosmarie Ruigrok discovered her passion in fair supply chains. After selling her own company, Promax Corporate Fashion, she worked at Amnesty International, Fair Wear Foundation and as CSR consultance at Elsewear Foundation, known by “Green is the new black. In 2008 Roosmarie founded Clean & Unique. A foundation that helped small brands and starters in fashion to learn more about sustainability. Next to this foundation, Roosmarie worked for Fairtrade as Cotton manager in The Netherlands & Belgium. Today Clean & Unique transformed into a consultancy agency and is fully on the move to create more awareness about sustainability in fashion, workwear & textiles by giving advises, training, workshops, inspiration sessions and organizing events.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 391 projecten