afbeelding van Emma
Emma Ondernemer

CirQlight

De CirQlight is het goedkope fietslampje waarbij je alleen voor de electriciteit betaalt die je nodig hebt voor je fietsverlichting!

De missie van CirQlight is het aanbieden van goedkope en tegelijkertijd duurzamere fietsverlichting aan gebruikers die anders wegwerpfietslampjes zouden kopen. CirQlight functioneert daardoor als een showcase over hoe het aanbieden van toegang tot een product, in plaats van eigendom van het product, een makkelijkere en goedkopere manier kan zijn.

De CirQlight is ontworpen vanuit de ambitie om een duurzamer alternatief aan te bieden voor het wegwerplampje, die vaak on-the-go gekocht wordt. Wanneer de gebruiker behoefte heeft aan een fietslampje, kan deze naar een CirQlight automaat gaan. Na het betalen van een borg, worden er twee modulaire lampjes aangeboden. Ieder lampje heeft drie functionaliteiten: het genereren van wit licht, het genereren van rood licht en het informeren van de gebruiker over de stand van de batterij. Er kan tussen de functionaliteiten worden gevarieerd door een draaibeweging. Omdat er geen eigendom van het fietslampje verkocht wordt, blijft CirQlight eigenaar van het fietslampje. De gebruiker maakt slechts gebruik van de verlichting die het fietslampje kan bieden. Wanneer de batterij leeg is, kan de gebruiker deze terugbrengen naar de automaat waar deze ook is aangeschaft. Voor een lage prijs kan een opgeladen lampje worden ontvangen.

Op dit moment wordt een 2.0 prototype gedetailleerd en geexposeerd tijdens de Dutch Design Week 2016 Mind the Step in het Klokgebouw. De volgende stap is het opzetten van een pilot op kleine schaal. Hiervoor moet er geinvesteerd worden in een aantal automaten en het massa produceren van de fietslampjes.

Tijdens de Dutch Design Week worden er onderzoekjes gedaan met de prototypes, die zullen resulteren in ontwerp verbeteringen en detailleringen. De grootste investering zal zijn in de automaten en in het produceren van een grotere hoeveelheid fietslampjes. Voor het opzetten van een schaalbare pilot in een studentenstad is het belangrijk om samen te werken met gemeentes en provincies. Op dit moment zijn er mogelijkheden voor samenwerking, die geaccelereerd kunnen worden door een investering van ASN. Het verbeteren van de CirQlight zal centraal staan tijdens de pilot, de laatste stap voor het op grotere schaal aanbieden van dit fietslampje.

afbeelding van Emma
Emma Ondernemer

Founder and Design Lead CirQlight

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten