afbeelding van Ceriel
Ceriel Ondernemer

Circular Clockworks

Een circulair horloge van gerecycled materiaal met service die zorgt dat de materialen weer opnieuw worden hergebruikt.

Om de circulaire economie te doen slagen, is een verbetering van het imago van gerecyclede materialen noodzakelijk. Onze oplossing? Een eyecatcher in de vorm van een horloge uit hergebruikte materialen. Met dit product draag je duurzaamheid en wil je worden gezien. Bovendien vormt ieder horloge uiteindelijk de basis voor nieuwe horloges, dankzij de standaard bijgeleverde Circular Coins.

Voor de Supernova maken wij gebruik van gerecycled ABS plastic van Coolrec en gercycled leer van Buxkin. Beide in Nederland gevestigd, hetgeen transportimpact op het millieu vermindert. De onderdelen die wij niet zelf kunnen maken zijn van hoge kwaliteit en komen uit Europa. Het spuitgieten, lasersnijden en assemblage vindt eveneens in Nederland plaats. 

Wij verkopen de horloges via onze eigen webshop, Loopedgoods en Circl. Door op beurzen en media actief te zijn, genereren we onze publiciteit. Steeds meer mensen zien de negatieve gevolgen van plastic, maar weten niet goed wat zij hier zelf tegen kunnen doen. Ons horloge lijkt dan misschien een kleine stap, maar het is een concrete stap waardoor de bal gaat rollen. 

afbeelding van Ceriel
Ceriel Ondernemer

Als student begonnen aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen, vervolgde ik mijn pad via een Erasmus uitwisseling naar Parijs. Ontwerp is de manier om verandering teweeg te brengen. Om onze planeet leefbaar te houden moet er dringend iets veranderen aan onze manier van leven. Doordachte producten, met betrekking tot vorm, gebruik en ecologische impact, zijn in mijn ogen de manier om die verandering teweeg brengen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 288 projecten