afbeelding van Ad
Ad Ondernemer

Circulaire wijk Ecodorp Boekel

Wat als je NU de circulaire Wijk van de Toekomst zou kunnen bouwen? Een wijk die mag experimenteren en als het lukt, verandert de wet!

In Circulaire wijk Ecodorp Boekel gaan we duurzaam in onze levensbehoeften voorzien. We dragen hierdoor oplossingen aan voor klimaatverandering, milieuvervuiling en uitputting van hulpbronnen, in samenwerking met onze omgeving.

We bouwen een circulaire wijk van 30 duurzame woningen, buurthuis, werkplaats, voedselvoorziening, energievoorziening en waterzuivering.

Ons klimaat gaat een grote verandering tegemoet. Onze dorpen en steden moeten snel aangepast worden om om te kunnen gaan met de weersextremen die eraan komen. We zullen duurzamer moeten gaan leven en onze huizen en het landschap eromheen aan moeten passen aan de toekomst die eraan komt.Wij willen een inspirerend voorbeeld worden voor een klimaatadaptieve en -positieve wijk.

Help ons mee door te investeren in een certificaat tegen 2% jaarlijkse rente.

afbeelding van Ad
Ad Ondernemer

Ad Vlems is initiatiefnemer van burgerinitiatief Ecodorp Boekel, Natural Captain en Brabant Pionier.

Update

Op 4 mei was de Kick-off meeting van een onderzoeksproject onder leiding van het NIOO om ons zwart water te zuiveren van medicijnresten (98% van de tien meest gebruikte medicijnen kan worden afgebroken). Een algenboerderij zorgt ervoor dat alle mineralen en nutriënten die nodig zijn voor de landbouw, uit het zwart water worden gehaald en teruggebracht naar de voedseltuin. Twee waterschappen, Brabant Water en andere partijen participeren in het project.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 291 projecten