afbeelding van Laura
Laura Ondernemer

Chef Het Samen

Chef Het Samen is een concept met een frisse blik op gezond eten door co-creatie met kinderen.

Chef Het Samen laat kinderen gezond en duurzaam eten door ze lekker te leren koken met groente. Dat doen we met kookworkshops, filmpjes en het Chef het Samen kookboek, dat de prijs  won voor beste kinderkookboek van de wereld won:

voor en door kinderen

De Chef Het Samen methode valt op en is lekker eigenwijs, omdat het niet top-down bedacht is maar altijd in samenwerking met kinderen. Zodat het maximaal aansluit op hun behoeften en belevingswereld. En waardoor de kans op positieve gedragsverandering het grootst is.

kookdiploma

Op dit moment ontwikkelen we een programma rondom het Chef Het Samen Kookdiploma, waarbij we online en offline met elkaar combineren. Hierma gaan we binnenkort een pilot met 150 kinderen uit Amsterdam West draaien. 

meer info?

Kijk op  Keet Smakelijk of chefhetsamen.nl

afbeelding van Laura
Laura Ondernemer

Update

Samen experimenteren in workshops (op scholen, bso’s). Maar ook aanstekelijke filmpjes met kinderen die thuis koken. Met 8 kids uit de Baarsjes maakten we een (inmiddels bekroond!) foto-strip-groentekookboek, waarin ze op bijzondere wijze de hoofdrol spelen. Jongens en meiden uit alle culturen vinden het superleuk! Daarom willen we opschalen: meer workshops, boekjes en kookfilmpjes

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Milou
Wat een ontzettend leuke vlogs! Merken jullie al dat kinderen dit kopiëren? Bijvoorbeeld doordat je filmpjes van kokende kinderen ontvangt? Ik kan me zo voorstellen als je dit ziet op die leeftijd dat je ook een eigen 'kookshow' wil opnemen.
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten