afbeelding van Juliènne
Juliènne Ondernemer

Centrum Elikia

Uitbreiding van het Multifunctioneel Centrum "Elikia"

Onze missie is een ontmoetingsleersplek realiseren voor jong en oud. We staan voor beter onderwijs en we geloven in de capaciteiten van vrouwen. Door het centrum uit te breiden creëren we leerruimte waar jong en oud de kans krijgen om zich te ontplooien

Kongolese Vrouwen stichting Tosangana(KVST) is officieel opgericht op 10 februari 2006, notariële bekend onder het nummer 27285408, is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling . Na het probleem analyse kwam we achter dat er groeide een analfabeet generatie in de wijk Mitendi te Kinshasa in de Democratisch Republiek Congo(DRC).

In samenwerking met de lokale partner, besloten we het Multifunctioneel Centrum te laten bouwen. Tussen 2006 en 2015 zijn we hard aangewerkt, onderweg omarmden we vele handen die ons steunden, waaronder Turing foundation en Edukans, stichting Gympie. met hen zijn we op weg naar betere omstandigheden in Kongo voor basis-beroeps onderwijs en volwassenen. Twee jaar na het starten van het basisonderwijs kwam de volwasseneneducatie erbij namelijk op aanvraag van de ouders vooral vrouwen.

Momenteel functioneren op de begane grond de basisschool waaronder 126 kinderen en de volwassenen educatie met 55 vrouwen en 35 mannen. Deze twee activiteiten delen de ruimte. Om effectief te kunnen werken streven we naar gescheiden ruimte. Met een wachtlijst van 50 jongeren en 30 volwassenen is de uitbreiding van het gebouw noodzakelijk.

Wat we nodig hebben:

*  Finaciële steun 

*  vrijwilligers in de bouw en in de management die ons kunnen steunen. 

 

afbeelding van Juliènne
Juliènne Ondernemer

Pedagogisch Coach van beroep Eigenschappen die mij typeren: eerlijkheid, doorzettingsvermogen, luisterend oor, proactieve

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten