afbeelding van Anniek Fleur
Anniek Fleur Ondernemer

Cash for Trash

Onze missie is mensen bewust te maken van de impact van de hedendaagse wegwerpcultuur op het milieu.

De Nederlandse evenementenbranche trekt jaarlijks meer dan 20 miljoen bezoekers, verdeeld over zo’n 800 festivals. Tijdens een festival wordt in korte tijd een grote berg afval geproduceerd, wat een grote impact heeft op het milieu. Festivalorganisaties kunnen door innovatieve initiatieven een grote bijdrage leveren aan het reduceren van de impact op het milieu. Hiernaast vervullen festivals een voorbeeldfunctie voor de miljoenen bezoekers en kunnen zo een grote invloed uitoefenen op hun gedrag.

Daarnaast is afval de grootste veroorzaker van milieubelasting door festivals, namelijk 29% van de totale milieubelasting. Vooral de campings van een festival zijn na afloop een grote vuilnisbelt, waar nog veel verbetering te behalen valt. 

Cash For Trash

Mensen bewust met afval om laten gaan realiseren wij door te werken met een uniek beloningssysteem. Belonen wordt gezien als het effectiefste middel om gedrag te veranderen.

‘Cash For Trash’ bestaat uit TRASH bins; slimme vuilnisbakken die mensen belonen als ze hun afval weggooien. De afvalbak signaleert wanneer er afval in de bak gedeponeerd wordt door een gebruiker. Op het scherm van de afvalbak kan de gebruiker via een app een code scannen om te zien of er een beloning wordt uitgedeeld. 

Niet elke gebruiker zal een beloning ontvangen, maar de beloningen zijn zo aantrekkelijk, dat het mensen zal stimuleren om hun afval in de bin te gooien.

Beloningen voor festivals bestaan onder andere uit:

  • Festivalmuntjes
  • Merchandise (waaiers, truien, zonnebrillen etc,)
  • Festivalkaartjes
  • Meet & Greet met artiest
  • Etc. 

Cash for Trash is een dataoplossing waarvoor gebruik van een smartphone noodzakelijk is doordat de vuilnisbak gekoppeld is aan een app op de telefoon. De vuilnisbakken zijn te huur en worden persoonlijk gecustomized voor elke klant voor een unieke uitstraling. 

Naast de festivalindustrie, gaan wij ons ook richten op de office markt. Zo kunnen we bijvoorbeeld gebruikers belonen met een gratis koffie of korting op een lunch. 

afbeelding van Anniek Fleur
Anniek Fleur Ondernemer

Anniek Fleur Swanenberg is een startende ondernemer met een groeiend hart voor duurzaamheid en bewustwording. Op een nieuwe en verrassende manier het onderbewustzijn van mensen aanwakkeren is een van mijn doelen wat ik met Cash for Trash wil bereiken.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten