afbeelding van karin
karin Ondernemer

Caring Move

Persoonlijke begeleiding op maat.. Wanneer het eigen netwerk dit niet (meer)kan.

Een aantal keren heb ik inmiddels persoonlijk mensen begeleid waarvan de echtgenoot door lichamelijke klachten niet meer mee kon naar een begrafenis of ziekenhuisbezoek. Ik merk dat veel mensen die lang getrouwd zijn niet altijd meer terug kunnen vallen op kinderen en/of familie/kennissen. Een taxi is dan te "kaal". Ik ga de persoon thuis ophalen en begeleid deze persoon indien gewenst in de kerk, bij het kerkhof, bij de koffietafel, het parkeren van de auto. Eventueel een rolstoel duwen, een bloemetje kopen, kleding uitzoeken etc. Ook kan je denken aan koffie halen, troostten bij verdriet dat er op dat moment speelt.

Door de vergrijzing hebben steeds meer stellen die lang getrouwd of samen zijn geen kinderen of kennissen die hun naar het ziekenhuis of crematie kunnen begeleiden. Ik help de mensen persoonlijk door de dag heen. Niet als verpleegster, maar als begeleidster. De begeleiding die ik ga geven kan klein zijn, maar ook uitgebreider.

Het is nu nog een idee dus ik heb mensen nodig die mij helpen met het opstellen van een businessplan en haalbaarheidsonderzoek. Daarna het aanschaffen van vervoer, kleding enz . en vooral de juridische en financiele aspekten zullen uitgezocht moeten worden.

-Op korte termijn patent op het idee -idee verder vertalen naar logo en tekstuele uitwerking -het uitzoeken waar de start het beste te beginnen valt(met winkelpand/of juist niet(letterlijk en figuurlijk laagdrempelig,deuren die automatisch dicht of open gaan..kopje koffie .etc, in winkelgebieden.. Zoeken naar samenwerking met ziekenhuis , begrafenisonderneming,medische hulpmiddelen leverancier, taxibedrijf etc.

afbeelding van karin
karin Ondernemer

BIOGRAFIE &ONTSTAAN VAN HET IDEE Mijn naam is Karin Boer , 48 jaar ,moeder van twee prachtige kinderen (18 en 16 jaar).Ik ben woonachtig in Eindhoven Mijn grootste hobby van dit moment is wielrennen(move).Als zelfstandig pedicure ben ik werkzaam geweest in een ziekenhuis waar zorg voor de patient voorop stond Mijn bedrijfsnaam was Caring Beauty(geven om schoonheid, met naamsverweving..).Nu ik mijn scheiding heb afgerond komt de volgende stap in mijn leven: Caring Move.Hierin wil ik een Buddy projekt oprichten anders in zijn soort nl gericht op persoonlijke hulp en begeleiding naar begrafenissen of ziekenhuisbezoek. Vaak hebben deze mensen een eigen auto maar laat hun gezondheid en die van hun partner het afweten en is er niemand die begeleiding kan bieden naar een begrafenis ziekenhuis etc. U kunt hierbij denken aan een man die een gebroken enkel heeft en een vrouw die pas een zware operatie achter de rug heeft maar waarvan een dierbare overlijdt. Wat ik dan doe is het persoonlijk begeleiden vanaf thuis verlaten tot en met er zijn tijdens afscheid dus heen en terugreis en verblijf.Een luisterend oor, troosten, zorgzaam voor kleine details..voor de wereld van morgen... ONTSTAAN VAN HET IDEE Steeds vaker werd ik gevraagd om mensen op deze manier te begeleiden ,persoonlijk en van deur tot deur..maar vooral tijdens afscheid en afscheidsdienst of ziekenhuis bezoek ,extra luisterend oor bij de arts. Het klopt dat er een ander soort expertise nodig is voor mijn initiatief dan bestaande buddyprojekten Ik ben geen verpleegkundige en wil dit ook absoluut (nog)niet zijn maar heb wel levenservaring en vooral compassie voor de sfeer en emoties die er kunnen spelen o.a Deze ervaring heb ik opgebouwd doordat ik een aantal jaren als pedicure werkzaam ben geweest in een ziekenhuis, je bouwt in een korte tijd een band met mensen op die zeer snel ook diepgang kan bevatten,een essentieel onderdeel van de beleving en verwerking. De familie van de patienten leverden vaak de financiele middelen aan en voor de patient was het een voorziening in hun basis behoeften: verzorging en carin(g), een luisterend oor. Nu na mijn scheiding gaat de volgende fase in Caring Move... Een beweging naar een zelfstandig bestaan..onderweg naar morgen..voor de wereld van morgen... Karin Boer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten