afbeelding van Raymond
Raymond Ondernemer

Café de Toekomst

Duurzaam, sociaal, cultureel warenhuis

Café de Toekomst - duurzaam shoppen, ontspannen en werken

Anno 2018 kunnen we er niet meer omheen: we moeten aan de slag om de wereld te redden. Minder vlees, betere kleding, minder uitlaatgassen en minder kopen. Groen wordt steeds schaarser in de stad, maar onderzoeken bewijzen juist dat mensen instant gelukkiger en gezonder worden van groen. We gaan het broodnodige met het aangename verweven in onze groene hangout! Goede producten in een prikkelende omgeving met inspirerende events. Een plek waar je de toekomst kunt ervaren.

Het warenhuis is een plek waar consumenten en bedrijven elkaar kunnen vinden. Consumenten willen vaak wel ‘goede keuzes’ maken, maar weten niet hoe of de ‘goede keuzes’ zijn moeilijk bereikbaar. Daarnaast heeft groen/duurzaam nog een geitenwollensokken karakter, het kan en moet hipper, leuker, aansprekender.

SHOPPEN

In onze shop vind je enkel producten met een duurzaam karakter of van een sociale onderneming, in het restaurant een voornamelijk plant-based kaart en de werkplekken worden verhuurd aan werknemers die bezig zijn met een betere wereld. De events die we programmeren sluiten aan bij onze duurzame missie.

ONTSPANNEN

In het café kom je tot rust met een kombucha of regenwater-biertje, eet je wat de pot schaft en bezoek je events die bijdragen aan de sociale verbinding in de stad. Een filmavond voor ouderen, eco-workshop voor kinderen of een speeddate-middag met vluchtelingen.

WERKEN

Om de reuring er in te brengen en houden zal het Café ook bestemd zijn om te werken. Een aantal vaste kantoorunits en daarnaast flexplekken in het café. Een plek waar duurzame en sociale ondernemers of werknemers zich thuisvoelen en kunnen connecten.

RESUMÉ

Een mini warenhuis waarin je met alles wat je doet de wereld een beetje beter maakt, zonder er over na te hoeven denken. Jong & oud, Rotterdammers & niet-Rotterdammers, donker en licht. Een plek voor verbinding en vermaak, waar alles gebeurt op basis van de 4R's: Reduce, Reuse, Recycle en Repair. 

afbeelding van Raymond
Raymond Ondernemer

Raymond Landegent (1986), sociaal betrokken creatief ondernemer. Na herenschoenenmerk Mascolori (2011-2016) was het tijd om het roer om te gooien: ik wilde mijn werktijd duurzamer en socialer besteden. Afgelopen 1,5 jaar freelance gewerkt voor events (o.a. Happy Streets & Vegan Food Festival) en sociale kunstwerkplaats Galerie Atelier Herenplaats. Mijn zakelijk leven staat in het teken van het verbinden van het commerciële met het goede. Een duurzame wereld kan alleen groeien als het business model klopt. Dit project doe ik samen met Berend van Zanten (cultureel ondernemer, o.a. van Zeemansboter & Dâk Rotterdam)

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten