afbeelding van Thomas
Thomas Ondernemer

By the Ocean we Unite

Zeilexpedities voor schonere oceanen. Onderzoek, bewustwording en gedragsverandering. Ga met ons mee op reis. By the ocean we all unite.

By the Ocean we Unite is een groep enthousiaste zeilers, marien biologen, documentairemakers en avonturiers met één gedeelde liefde: de zeeën en oceanen. Wij organiseren zeilexpedities, van één dag tot een paar weken en (in de toekomst) maanden met één doel: schonere zeeën en oceanen, door vermindering van plastic vervuiling. De stichting staat voor verenigen van en respect voor mens en natuur. Deelnemers aan By the Ocean we Unite projecten worden tijdens expedities ambassadeurs van plasticvrije zeeën en oceanen (als ze dat niet al waren). Ons werk biedt ons de mogelijkheid om via lezingen, documentaires en educatie de noodzaak van schonere oceanen te verspreiden en mensen en organisaties te activeren om verandering mogelijk te maken. Plastic vervuiling is een wereldwijd probleem. Daarom streven wij ernaar internationaal te opereren en samenwerkingen aan te gaan.

Oprichter Thomas van Thiel Thomas van Thiel, oprichter van de stichting en fervent zeiler, maakte vorig jaar zijn eerste Atlantische oversteek met een zeilboot van Afrika naar het Caribisch gebied. Midden op de oceaan, met tien dagen achter de rug en nog tien te gaan, ver weg van de bewoonde wereld, zag hij een klein PET-flesje drijven. De aanwezigheid van plastic zo ver van land greep hem aan en zodra hij terug was in Nederland begon hij onderzoek te doen naar plastic vervuiling. By the Ocean we Unite Niet lang daarna richtte hij By the Ocean we Unite op. In korte tijd vormde hij een vast team van vier mensen om zich heen. De urgentie van optreden tegen het probleem werd snel duidelijk bij iedereen, wat binnen korte tijd resulteerde in een eerste zeilexpeditie naar Noorwegen met vier betalende deelnemers en een team van 3FM als extra opvarenden. Er werd in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, Wageningen Universiteit en Noorse instituten wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van plastic in de Noordzee en Noorse fjorden. Daarnaast werden er beach clean-ups gehouden en alternatieven voor plastic uitgeprobeerd. In Noorwegen werd les gegeven op een internationale school en een seminar over microplastics bezocht, georganiseerd door de Universiteit van Bergen ter ere van onze komst. Na twee weken stapten de deelnemers moe, maar dolenthousiast, als ambassadeurs van schonere oceanen van het schip. Landelijke, regionale en lokale media berichtten over de expeditie. Wij wisten dat we hiermee verder moesten gaan. Korte vooruitblik By the Ocean we Unite zal in 2017, naast het uitbrengen van een documentaire over de expeditie naar Noorwegen, een aantal nieuwe expedities organiseren. Schip, bemanning en team staan er klaar voor. Ook zijn we gevraagd om lezingen te geven en ervaringsreizen voor organisaties te organiseren en gaan we ons richten op korte, educatieve zeilreizen voor kinderen.

Wij hebben nodig: - Financiën om kosten te dekken en meer uren te kunnen besteden aan de stichting - Een netwerk om de boodschap en nieuws over aankomende expedities efficiënter te verspreiden - Strategische besluitvorming, iets meer richting (na een succesvolle eerste expeditie en spin-offs): wat gaan we doen, maar zeker ook wat gaan we NIET doen om de stichting in de komende jaren te laten groeien - Deelnemers voor onze expedities

Expedities De eerste zeilexpeditie is succesvol afgerond. Begin 2017 verschijnt een documentaire over de reis. In het voorjaar en de zomer volgen drie nieuwe tweeweekse zeilexpedities naar Schotland, Spanje en Portugal. Hiermee vergroten we ons onderzoeksgebied en het aantal ambassadeurs voor schonere oceanen. Educatiereizen In het najaar van 2017 beginnen we met korte educatiereizen (eendaagse schoolreisjes) voor kinderen op de Waddenzee om de noodzaak van schonere oceanen op een actieve manier aan de jeugd duidelijk te maken. By the Ocean we Unite Plastic Experience Daarnaast hebben we verzoeken gekregen van organisaties voor een ''By the Ocean we Unite Plastic Experience'' waarbij we bijvoorbeeld een (deel van een) organisatie voor een weekend meenemen om ze te laten zien hoe onze wateren er aan toe zijn en ook hen ambassadeurs voor schonere oceanen te maken. En verder.. Naast deze grotere activiteiten willen wij tussendoor lezingen gaan geven en onze documentaire aan zoveel mogelijk mensen laten zien. We hebben al meerdeere uitnodigingen voor vertoning ontvangen. Een andere belangrijke activiteit zal het aangaan van samenwerkingen zijn, met organisaties die met hetzelfde onderwerp bezig zijn, om onze krachten te bundelen en de boodschap verder te kunnen verspreiden. Onderdeel van de expedities is het opzetten van een fonds en uitwisseling van kennis en contacten om andere initiatieven op het gebied van plastic vervuiling te ondersteunen. Wij willen een (zeilend) platform worden waar wetenschap, maatschappij, politiek en bedrijfsleven elkaar ontmoeten om samen te werken aan oplossingen voor schonere oceanen.

afbeelding van Thomas
Thomas Ondernemer

Sailor since a very young age. In love with our oceans and all life within. Uniting for a better world.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 556 projecten