afbeelding van Edward
Edward Ondernemer

Buurtproject Koffieschenken

Met unieke formule 208.000 uur aan koffieschenken realiseren, om eenzaamheid draaglijker te maken voor ouderen in verzorgingshuizen.

Onze doelgroep

Eenzame ouderen in verzorgingshuizen door heel Nederland.

Doneer slechts 4 uur van je leven

Wij gaan 2.000 vrijwilligers werven die slechts 4 uur van hun leven willen doneren. Te besteden aan koffie drinken met eenzame ouderen in hun eigen buurt. Hiervoor hanteren wij onze 'kettingreactie formule'.

De kettingreactie formule

Buurtproject Koffieschenken is gebaseerd op het onderstaande principe:

  • 1 persoon schenkt twee keer, twee uur koffie in zijn leven (totaal 4 uur);
  • de eerste week alleen;
  • de tweede week gaat een vriend(in) mee;
  • deze vriend(in) neemt het over als in een estafette;
  • om de tweede keer ook weer vriend(in) mee te nemen;
  • hierdoor ontstaat een kettingreactie.

Resultaat: 208.000 uur koffieschenken

  • 13.000 bezochte ouderen per maand;
  • 52.000 nieuwe Koffieschenkers per jaar;
  • 208.000 uren koffieschenken per jaar;
  • verdeeld over 167 verzorgingstehuizen medio december 2019.

Voor een uitgebreide berekening van onze kettingreactie formule zie: https://goeddoenvooreenander.nl/kettingreactie-formule/

Ons verdienmodel

Wij organiseren reeds Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Hier blijkt dat ouderen ons veel kunnen leren en dus nog een belangrijke maatschappelijke rol kunnen vervullen. Tijdens het koffieschenken komen de mooiste verhalen naar boven. Verhalen van onschatbare waarde, die inzichten geven voor ons eigen leven.

Afgelopen februari hebben wij daarom een oproep geplaatst om schrijvers hiervoor te vinden. Uit alle reacties selecteerden wij een aantal schrijvers. Allemaal kregen ze één opdracht mee: Ga koffiedrinken met ouderen en vraag “Wat kan ik van u leren?” Schrijf hierover 1 hoofdstuk. Het boek wordt een verhalenbundel met 50 levenswijsheden, geschreven door 50 schrijvers, geïllustreerd door 50 fotografen en vormgevers. Een inspirerend naslagwerk, om aandacht te vragen voor Koffieschenk Buurtprojecten. Het boek “Wat kan ik van u leren?” komt 13 december 2017 uit. Met de inkomsten (verdienmodel) van het boek financieren wij een deel van de buurtprojecten.

Daarnaast bieden wij onze zakelijke partners een social media campagne aan. In deze campagne 'vertelt' de onderneming dat zij zich voor ons inzetten. Onderdeel van de campagne is een gepersonaliseerde social media video. Bekijk via deze link een voorbeeld op Youtube (https://youtu.be/zqqOcUvfofQ). Social media campagnes (verdienmodel) dragen tevens bij aan financiering van de buurtprojecten.

In de toekomst

Met steun van ASN Bank Wereldprijs zijn wij in staat om buurtprojecten verder op te zetten. Ons doel is dat Buurtproject Koffieschenken in de toekomst op zichzelf komt te staan. Toename van het aantal zakelijke partners gaat dit mogelijk maken. Daarnaast gaan wij jaarlijks het boek 'Wat kan ik van u leren?' publiceren.

Ter afsluiting

Met alle liefde doneer ik graag mijn 24 jaar ondernemerservaring aan de eenzame ouderen. Wat betekent dat ik dagelijks vol passie aan ons initiatief werk, tezamen met een gemotiveerde groep vrijwilligers. Eenzaamheid draaglijker maken lijkt soms onmogelijk, totdat het gedaan is.

Met enthousiaste groet,

Edward Molkenboer 

Professioneel  levensgenieter

afbeelding van Edward
Edward Ondernemer

‘Ik heb mezelf bevrijd van materialisme. Alles wat ik nu doe, geeft me energie’. Vroeger had ik mijn eigen reclamebureau en genoot enorm van mijn inkomen: verre reizen, chique hotels, kopen waar ik zin in had. Onbewust was ik bang om dat leven kwijt te raken. Mijn omzet was in korte tijd verviervoudigd maar ik kon die snelle groei niet managen. Uiteindelijk moest ik afstand doen van mijn bedrijf en kon ik nog net een persoonlijk faillissement voorkomen. Het voelde in die periode alsof ik op de rand van de afgrond stond. Mijn relatie heeft dit niet overleefd en mijn gezin viel uit elkaar. Maar juist door dat allemaal te verliezen, heb ik ontdekt wat ik echt wil. Alles wat ik nu doe, moet mij energie opleveren. Als iets goed voelt, doe ik het gewoon. Op dit moment richt ik me voornamelijk op uitbouwen van de organisatie ‘Goed Doen Voor Een Ander’. Hiermee wil ik mensen met elkaar verbinden en personen stimuleren om goed te doen voor anderen, die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Wij zetten ons in voor het welzijn van ieder individu. Onze focus is eenzaamheid draaglijker maken voor ouderen. Vroeger wilde ik rijk worden, nu ben ik gelukkig als ik anderen help. Dat is pure rijkdom.

Update

Het lijkt soms onmogelijk, totdat het gedaan is.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten